Kísérleti forradalom

2017. december 11. 08:34

Egyre zsugorodik a munkaképes korú lakosság, és nő az eltartottak aránya. Égető szükség van a szabályozott, lassú bevándorlás támogatására.

2017. december 11. 08:34
Kabai Tibor
Népszava

„Magyarország (és ezzel Európa egésze sincs másként) a demográfiai összeomlás állapotában van. A legkifejezőbb mutató az idős népesség eltartottsági rátája (a 65 éves, valamint idősebb népesség és az aktív korú – 15–64 éves – népesség hányadosa), amely folyamatosan emelkedik, kifejezve a munkavállalási korú lakosságra az öregkori ellátások megteremtése miatt nehezedő terhet. 2016-ban száz aktív korúra 27 időskorú »eltartási« terhe hárult, az előrejelzés szerint 2060-ig a mutató értéke elérheti az 53-at.

Magyarországon az előrejelzések szerint 2050-ben 8,3, 2100-ban 6,4 millió állampolgár fog élni. A következő 33 évben eltűnik az országból 1,5 millió (!) fő, és az országból elvándorlók visszatelepülése, vagy/és a migráció nélkül ez igen súlyos gazdasági problémákhoz fog vezetni. Sőt már vezet is, hogy a kivándorlást nem is számba véve, egyre zsugorodik a munkaképes korú lakosság, és nő az eltartottak aránya. Égető szükség van a szabályozott, lassú bevándorlás támogatására.

Ha nem vigyázunk, az »eredmény« a fokozódó és nem csak időskori elszegényedés. Ha nem csinálunk semmit, lényegében feltartott kezekkel masírozunk a nyomorba.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. december 11. 15:57
Szavazó kéne nektek, de orrotok tőle fokhagymás!
Sörgyári megálló
2017. december 11. 14:30
Ó, te zseni! Kimerült az elem a zsebszámológépedben? Még több eltartott mit javít majd ezen a helyzeten?
Mich
2017. december 11. 13:45
Bolsi propagandista: "Égető szükség van a szabályozott, lassú bevándorlásra"... ...hogy a libsibolsinácik valaha is megnyerjenek egy választást... Ő legalább őszinte...
Frank
2017. december 11. 13:16
Semmi és senki nem akadályozza meg azt, hogy befogadj "menekültet"..+ majd a családtagjait is... Legalább annyi + segítséged is lesz, hogy egy vagy több migráns fogja kielégíteni:-)) a családod nőtagjait..prémiumként, a havi apanázs mellett.. Barom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!