Harcias magyarok

2017. december 18. 19:01

De nálunk évszázados hagyománya van annak, hogy mindent a szívnek, semmit az észnek!

2017. december 18. 19:01
Kabai Domokos Lajos
Bekiáltás

„Nem vitás, hogy Orbán is, Kövér is a közbeszéd korábbi normáinak határait messze átlépő érzelmi politizálást folytat. A hatalom akarásában félresöprik azokat a meggondolásokat, amelyekre a már idézett gróf Bánffy Miklós is felhívja a figyelmet.

(...)

De nálunk évszázados hagyománya van annak, hogy mindent a szívnek, semmit az észnek! És azok, akik a nemzeti együttműködés rendszerének álságos – álságos, mert a többséget ebből a rendszerből valójában kirekesztő – programjával előálltak, nagyrészt épp a múlt hamis kultuszaira építik az emberek tudatának megdolgozását. És persze, nem az a baj, hogy ha a szív magyarként is dobog, hanem az, amikor a fej megfeledkezik arról, hogy hasonló helyzetekben mi lett az erőviszonyokat rosszul felmérő belső és külső háborúskodás vége! Márpedig attól tartok, hogy mostanság megint éppen erre az útra vezéreltek bennünket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2017. december 19. 08:15
Bánffy gróf a legjobbak közül való volt.
Mich
2017. december 18. 23:15
Idióta, neked valóban nem jutott ész, de legalább ne árulnád el... Orbán is, Kövér is be lett választva a hatalomba a nép által - akik a hatalom akarásában félresöprik józan észt, a tényeket és a normális párbeszédet, azok a libsi, bolsi és náci alomtársak!
alex.leopardi
2017. december 18. 20:43
igen,ha eszem van rég román lennék de mivel lelkem van magyar vagyok
balbako_
2017. december 18. 19:35
Ki rekeszti ki a többséget, honnan? Olyan baromságokról locsognak nagy terjedelemben ami egyszerűen nem igaz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!