Beszántották a programomat, és újraveteményeztek

2017. december 08. 09:34

Az összes tudásomat és berlini tapasztalatomat odaadtam, a lelkiismeretem tiszta. Interjú.

2017. december 08. 09:34
Dárdai Pál
Index

2014. augusztusban azt mondta, elkészített a szakma nagyjaival, Kovács Ferenccel és Garami Józseffel, valamint a külföldet megjárt fiatalokkal, Lőw Zsolttal és Szabics Imrével egy programot. Azt én mondom, elmúlt 20 év egyetlen értékelhető szellemi termékét rakták össze. Ha konzekvensen végrehajtják, akkor 10 év múlva lesz magyar futball, ezt nyilatkozta. Bántja, hogy még csak ki sem próbálták ezt a programot?

Az összes tudásomat és berlini tapasztalatomat odaadtam, a lelkiismeretem tiszta. Időközben újraszántottak és veteményeztek otthon. Innen nem akarok okoskodni, beleszólni, annyian értenek otthon a futballhoz, biztosan tudják, mi, miért történt, jobban rálátnak. Jöhetnének tanulmányozni az itteni viszonyokat és módszereket is, de nincs tolongás. Bernd Storck nem a mi meglátásaink, hanem a német minta alapján indult el 2015. márciusban, és hol van már azóta Storck is. A német minta teljes mértékben nem adoptálható, mert vannak területi, társadalmi sajátosságok. Amikor Berndt ajánlottam, elsősorban az járt a fejemben, hogy azt a munkamorált, amit ő magába szívott kint, remélhetőleg meghonosítja otthon. Hogy egy edző nemcsak akkor edző, amikor egyórás edzést kell tartani, hanem reggel nyolctól este nyolcig. Bernd az elején jól dolgozott, aztán félrecsúszott a sztori. Vannak felelős vezetők, akik jobban és sokkal közelebből látták nálam, mi történt. Nem tehetett mást, mint lemondott, amikor már ellene fordultak az Üllői úton egy győztes meccs után. Az Auf wiedersehen egyértelmű, és félreérthetetlen jelzés volt. Ha nekem nem lett volna a mostani előtt két és fél olyan szezonom, amilyen volt, most nekem is füttyögnének, és hát a »Dárdai raust« sem úszom meg vesztes meccsekkor, de a többség megérti, átérzi, min megy végig a klub. Hogy azért van szükség a fiatalokra, hogy egyszer majd jobb Hertha legyen. Ha nem építünk, nem csinálunk semmit csak ülünk, kiesünk.

(...)

Azt mondta, hogy ebben a formájában kidobott pénz az akadémiai rendszerbe fektetni, mert előtte az iskolai futballra is költeni kellene.

Hiába jó a tető, ha gyenge az alap. Az a legfontosabb, hogy jól szeressék a focit. A Zsolnaynál, ha nem sikerül egy porcelán festése, megy a pincébe. Hollóházán félrecsúszik valami, a legkisebb apróság is, megy a pincébe. Eladhatatlan, vagy nagyon olcsó. A B-kategóriás termék nem vonzó, miközben A-kategóriás stadionjaink épülnek. A legjobb áru nem akar kijönni.

Ott lehet a magyar válogatott a 2020-as Eb-n?

Nem látjuk a Nemzetek Ligáját, nem látjuk a selejtezőcsoportot, de egy biztos, én leszek Magyarország legnagyobb szurkolója. Ahogy a pécsi fekete salakos pályán is az voltam jó régen.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2017. december 08. 16:59
Őszinte részvétünk, Pali. Amikor olvastam reggel az interjúdat, még nem is tudtam, hogy... :(
OberEnnsinnen
2017. december 08. 16:46
Részvétem, Pál! És nagy kár, hogy nem hallgattak-hallgatnak Rád! (Ne haragudj, de a Herthánál Ibiseviccel óriásit tévedsz. Az egész csapat arra dolgozik, hogy őt kiugratni, és ő majd belövi. Ez így szóval, primitív. Mikor Vedad nem játszott, a Hertha akkor mutatott kombinatív futballt. A legutóbbi meccseteken nagyon dühös lettem, igen, Rád is. A Hertha támadása úgy ért véget, hogy az ellenfél 16-osa sarkától hátrább, majd még hátrább, végük a kapushoz került a labda. A problémám ott kezdődött, hogy már az akció végkifejlete előtt, ez előre látható volt. Szóval: hajrá, de sokkal bátrabban.) Édesapád remek focista volt. Nyugodjon békében.
marko11
2017. december 08. 12:48
Dárdai Pál szavait, tudását, hitét, segíteni akarását nehéz lenne megkérdőjelezni. (Úgy látom, hogy itt nem is igen akarják.)
sgt.ELIAS
2017. december 08. 11:21
Profi és jól lát .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!