Leválthatja-e az új magyar úszógeneráció a régit?

2017. december 31. 09:42

Ez a generáció tehát bizony megütheti azt a szintet, mint a »kis« Katinkáéké, és ha az Iron Lady valóban folytatja a tokiói olimpiáig, még az is előfordulhat, hogy a legsikeresebb ötkarikás úszószereplésünk lesz a 2020-as. Boldog új éveket!

2017. december 31. 09:42
Bucsy Levente
Magyar Nemzet

„Igen enyhe kifejezés, hogy megfeleltek a netánjai ifi-Eb-n, a négy egyéni és két váltószámban aranyérmes Késely Ajna vezérletével 11 elsőség, 8 második hely és 2 harmadik a mérleg – ismét minden idők legjobb szereplése –, s kisvártatva Németh Nándor tagja volt a felnőtt-vb-n bronzérmes 4×100-as gyorsváltónak, Milák Kristóf pedig a világ idei legjobb úszója, Caeleb Dressel mögött a második helyen csapott falhoz 100 pillangón, vagyis gyengébbik számában. Emlékeztetőül: a 2005-ös ifi-Eb hősei közül senki nem állt dobogóra a következő évi hazai felnőtt-Eb-n.

A számok is összehasonlíthatóak – annak ellenére is, hogy Gyurta Dániel olimpiai ezüstérmesként is túl fiatal volt a 2005-ös junior Európa-bajnoksághoz –, mert bár csak az utóbbi években értékelődött fel igazán az utánpótlás-korosztály nemzetközi versenyeztetése, a tizenkét évvel ezelőtti viadalon ugyanúgy huszonegyen versenyeztek, mint idén Izraelben.

Ez a generáció tehát bizony megütheti azt a szintet, mint a »kis« Katinkáéké, és ha az Iron Lady valóban folytatja a tokiói olimpiáig, még az is előfordulhat, hogy a legsikeresebb ötkarikás úszószereplésünk lesz a 2020-as. Boldog új éveket!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apika2
2018. január 01. 16:00
Amit Katinka férje művelt a viselkedésével, az minősíthetetlen - mondhatjuk persze hogy az eredmények őt igazolták, de nem ennyire egyszerű a dolog... Igen, ért el eredményeket, ez nem vitás. De a sok eredmény nem ment fel minden alól. Emberileg is kiállná a próbát? ...igen az eredménye, mantrázhatjuk újra, de azért szeretnél egy ilyen ember alkalmazottja lenni?
Burmin
2017. december 31. 13:50
Én szurkolok nekik...
Burmin
2017. december 31. 13:49
Én szurkolok nekik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!