Isten városának örök boldogságáról és állandó szombatjáról

2017. november 01. 06:37

Mekkora boldogság lesz ott, ahol semmi rossz nem lesz, nem marad rejtve semmi jó, minden kötöttségtől mentesen dicsőítik Istent, aki minden lesz mindenben!

2017. november 01. 06:37
Szent Ágoston
Civitas Dei

„Mekkora boldogság lesz ott, ahol semmi rossz nem lesz, nem marad rejtve semmi jó, minden kötöttségtől mentesen dicsőítik Istent, aki minden lesz mindenben! Nem tudom ugyanis, mi egyebet végez az ember ott, ahol nem tartóztatja semmi restség, és nem fárasztja semmi szükség. Erre figyelmeztet a szent ének is, ahol azt olvasom vagy hallom: Boldogok, akik házadban laknak, mindörökké dicsérni fognak téged. A romolhatatlan test minden tagja és zsigere, amely most szükségből sokféle feladatot lát el, minthogy akkor nem lesz szükség, hanem teljes, biztos, nyugodt örök boldogság, Isten dicsőségére tevékenykedik.” 

(Szent Ágoston: Civitas Dei, IV. kötet, Kairosz Kiadó, 2009, 541.)

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2017. november 01. 16:06
Tudod, hogy helytelen, mégis megteszed. Ezzel a szabadságot magadtól elveszed.
ottapont
2017. november 01. 14:54
"Szem nem látta, fül nem hallotta, Emberi szív föl nem fogta, Amit Isten azoknak készített, akik szeretik őt."
SonGoku nagyfaterja
2017. november 01. 10:39
Fiatalon mlg tudta, hogyan kell élni aztán elhülyült.
Palepoli
2017. november 01. 09:14
Hippói (ma Kelet-Algéria) püspök volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!