Nyugodtan menj közelebb

2017. november 27. 15:51

Van most rá esély, hogy a nagy nyilvánosságot kapott ügyekből erőt merítenek az áldozatok és elbizonytalanodnak az elkövetők. De jó esetben is csak elindult, mintsem hogy célba ért volna valami.

2017. november 27. 15:51
Nagy N. Péter
168 Óra

„Van most rá esély, hogy a nagy nyilvánosságot kapott ügyekből erőt merítenek az áldozatok és elbizonytalanodnak az elkövetők. De jó esetben is csak elindult, mintsem hogy célba ért volna valami.

Különös tekintettel arra, hogy nálunk – ami egy a hatalmával bővérűen élő politikai elittől nem meglepő – finomam szólva is visszafogottak a kormányszintű reakciók.

Szél Bernadett közléséből tudhatjuk, hogy pártja, az LMP törvényjavaslatot nyújtott be Marton László zaklatásos ügyeinek nyilvánosságra kerülése után, lehetővé tették volna, hogy a bíró egyfajta „foglalkozási távoltartást” rendelhessen el azokkal szemben, akik kollégáikat zaklatják. A fideszes képviselők ezt elutasították, mondván, egy felnőtt nőnek igenis tudnia kell felállni és elmenni, ha például a munkahelyén fogdosni kezdi egy kollégája vagy a főnöke.

Attól tartok, ezt így is gondolják, s ameddig ez így van, lent a sűrűben nem kell tartani az embert alázó hatalmaskodás súlyosabb következményeitől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2017. november 27. 20:50
Ésszel Nagy N Péter! Bármikor veszek három ludat akik eskü alatt vallják, hogy megpróbáltad letollazni őket. Akkor neked annyi kicsihuszár! Kíváncsi lennék akkor, hogy adnád elő magad Kálmán Olgának.
annamanna
2017. november 27. 19:04
"A fideszes képviselők ezt elutasították, mondván, egy felnőtt nőnek igenis tudnia kell felállni és elmenni, ha például a munkahelyén fogdosni kezdi egy kollégája vagy a főnöke." És hova menjen? Ez nevetséges. Vagy nincs másik munkahely, vagy a másik munkahelyen is ugyanez várja. A nemek szerinti elkülönítést nem lehet megoldani; ami a munkahelyi zaklatástól legföljebb védeni tudna, az az, ha a "veszélyeztetett korban" levő, nagyon fiatal és szexi, ráadásul befolyásolható lánykák a munkakarrier helyett inkább szülnének, és csak harminc pluszosan mennének ki a munkaerőpiacra, amikor a gyerekek már kicsit nagyobbacskák, és már ők sem "hamvas rókák", már nem annyira ingerlő a jelenlétük. Ehhez pedig el kell őket tartani és a gyerekeiket, minimum 30 éves korukig; úgyhogy hajrá! Előre az erkölcsökért és népszaporulatért, csak FIZESSE meg valaki az árát!
catalina9
2017. november 27. 17:26
na még egy ájtatos kútmérgező...
Megtalálta
2017. november 27. 17:16
Távoltartási végzés azonos munkahelyen dolgozókra? Elment ennek az esze? És ha összefutnak a liftben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!