Konzervatív vagyok

2017. november 24. 08:03

A migráció kérdésében mindannyian – bal- és jobboldaliak – ugyanúgy érintettek vagyunk, hiszen a kulturális gyökereink azonosak. Most ez került veszélybe. Interjú.

2017. november 24. 08:03
Nacsa Olivér
Figyelő

Két éve egy lapinterjúban kiállt a kormány bevándorlási politikája mellett. A mai átpolitizálódott világunkban ez nem befolyásolta az ön vagy épp a Bagi–Nacsa-show megítélését?

Kifejezetten szerencsétlennek tartom azt a helyzetet, hogy a mindennapjainkban is ekkora politikai feszültség van az emberek között. Én egy konzervatív fiú vagyok, és ezt nyíltan vállalom. Két éve, a bevándorlási hullám csúcspontján úgy gondoltam, hogy egy ilyen horderejű krízishelyzetben meg kell szólalnom. Valós veszélynek láttam és látom az illegális bevándorlást, s szomorúan tapasztalom, hogy az unió e tekintetben Európát a szakadék felé irányítja. Ugyanakkor szükségesnek tartom, hogy erről a témáról kialakuljon végre egy értelmes párbeszéd az érintett felek között. Látva a súlyosbodó németországi belpolitikai válságot, egyértelmű számomra, hogy a németeknek is kezd elege lenni a felelőtlen, elitista vezetésből. Persze a brüsszeli döntéshozóknak is végre venniük kellene a fáradságot és megpróbálni végiggondolni a bevándorlási politikájuk ellen tiltakozó tagországok álláspontját.

Lát erre bármilyen esélyt?

Őszintén szólva nem. De ha mi, közéleti szereplők, akik nyilvánosan vállaljuk a véleményünket, el tudunk valamit indítani ennek a párbeszédnek a kialakításában, már megérte a kiállás. Hiszek az értelmes vita erejében, mivel ezzel az ellenkező állásponton lévőket talán meg tudjuk győzni arról, hogy most a jövőnk a tét! A migráció kérdésében mindannyian – bal- és jobboldaliak – ugyanúgy érintettek vagyunk, hiszen a kulturális gyökereink azonosak. Most ez került veszélybe, ezért kötelességemnek tartom, hogy elmondjam, mit is gondolok erről. Szerencsére nem kaptam támadásokat a két évvel ezelőtti interjú után sem, ami nagyon jólesett. Nem napi pártpolitikai ügyek kapcsán, hanem az ország sorsát érintő, tehát valóban nemzeti kérdésben mondtam és mondom el a véleményemet.

De ettől függetlenül egyértelmű, hogy melyik politikai oldal mellett áll. A műsorukban hogyan kezelik majd a kampányt?

A mi műfajunknak lételeme a függetlenség, és a köztelevízió biztosítja is számunkra ezt a szabadságot.

Ugyanúgy tudnak Orbán Viktorral viccelni, mint Gyurcsány Ferenccel? 

Igen. Így van. A politikai poénok aránya teljesen kiegyenlített a műsorunkban. Sőt elárulok egy kulisszatitkot: a következő, decemberi adásunkban lesz egy jelenetünk Karácsony a Buckingham- palotában címmel, amelyben Károly herceg éppen a Soros-tervvel kapcsolatos nemzeti konzultációs ívet tanulmányozza majd, egy angol–magyar szótárral a kezében. Meggyőződésem: nekünk az is feladatunk, hogy odaszúrjunk a mindenkori, hatalmon lévő kormánynak. Ettől függetlenül a konzervatív értékrendem nem változik, ez nem titok, ezt nyilvánosan is felvállalom.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2017. november 28. 00:23
Nem szabad most semmin csodálkozni...ez az OEEC egyfajta epéshangú kötözködést is kivált, főleg tőlünk nyugatabbra eső vidékeken, hullámhosszokon. Érdekes a nzz tájékoztatója is.
Szőke Ciklon
2017. november 25. 10:24
nem is fog kapni fellépési lehetőséget a Mikroszkóp színpadon, amit bizonyára nem is sajnál. Abba a mélységbe csak szkafanderrel lehet lemerülni. Néha oda kapcsolok néhány percre, hogy megnézzem, ugyan milyen emberek nézik azt a ripacskodást.
szekula
2017. november 25. 06:18
Hadd ne mondjam el, hogy Olivér hol szeretett szórakozni ifjúkorában... Nem épp a legkonzervatívabb közegben.
választópolgár
2017. november 24. 22:19
Manapság már nem oldalak izmusok és pártok vannak sokkal jobban leegyszerűsödött a dolog: Józan ész, és eszetlenség. A többi csak szócséplés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!