Kalandvágy

2017. november 13. 08:16

A férfi, akit „intézkedés alá vontak”, évtizedekig az állambiztonsági hálózat tagja volt, a pártállam megbecsült kádere.

2017. november 13. 08:16
Korompay Csilla
Magyar Hírlap

„Éppen a Nagy Októberi Szocialista Forradalom évfordulóját megelőző napon történt, hogy az egyik vidéki nagyvárosban a rendészek tilosban parkolás miatt büntetést akartak kiszabni egy idős férfiúra, aki azonban egyre vehemensebben tiltakozott az adatfelvétel ellen, aztán gázpisztollyal kezdett fenyegetőzni. Na, mármost. Közterület-felügyelőkkel sokunknak volt már nézeteltérése, és bizony előfordul, hogy valaki a velük való vita hevében szalonképtelen kifejezéseket használ. Azonban hősünk ennél jóval tovább ment, amikor pisztolyt fogott rájuk, és a lelövésüket is kilátásba helyezte. Tanmese azonban nem emiatt vált a történetből, hanem mert közben azt ordibálta: »Nem tudjátok, ki vagyok én?… Deszantos voltam!…«

Ha akkor nem is tudták, azóta már bizonyára a rendészek is tisztában vannak vele, kit tepertek a földre, és bilincseltek meg. És talán azt is sejtik, hogy ha mondjuk harmincöt-negyven esztendővel ezelőtt kerül sor hasonló konfliktusra, akkor ők hosszú-hosszú ideig nem látták volna viszont a családjukat.

Mert a férfi, akit »intézkedés alá vontak«, évtizedekig az állambiztonsági hálózat tagja volt, a pártállam megbecsült kádere, kiterjedt kapcsolatrendszerrel, befolyásos ismerősökkel, nem mellesleg a helyi, pontosabban regionális lap munkatársa, majd főszerkesztő-helyettese. Aki rá kezet emel, nem úszta volna meg ép bőrrel. Most azonban megtapasztalta, hogy már nem érinthetetlen. Kegyetlen érzés lehetett, így, csaknem harminc évvel a rendszerváltozás után...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2017. november 13. 19:01
A régi büntetőkódex szerint: Tudja, hogy kit kellene ismerni? Engem!
atila68
2017. november 13. 11:17
Ez csak azért történhetett meg a rendszer kegyeltjével mert most diktatúra van.
Mindjárt
2017. november 13. 10:40
"A férfi, akit „intézkedés alá vontak”, évtizedekig az állambiztonsági hálózat tagja volt, a pártállam megbecsült kádere." Ezekről lenne szó? Mit mondott a kommunista Kádár diktatúra a diktatúra védelmét élvező Orbán családról: „A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének Orbán Viktorról 1982. májusában készített környezettanulmányából: „…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai a szellemi foglalkozást gyakorlók, ezek közül is azok, akik nyilvánosan szerepelnek. Középiskolában KISZ-tag volt, társadalmi megbízatásait megelégedésre végezte. Intenzitása mindenkori érdekeinek függvénye. Tudati fejlődését pozitív irányban jelentősen elősegítette apja sokrétű társadalmi elfoglaltsága, MSZMP tagsága. Az iskolában szervezett nemzeti és nemzetközi ünnepekre tudatosan és rendszeresen készült, azokon részt vett. Összességében társadalmi rendszerünkhöz hű fiatalnak jellemzik.” Az állambiztonság számára különös garancia Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek, a Kádár-rendszer őszinte és megbecsült hívének személye.” Forrás: https://kuruc.info/r/9/94946/ A Kádár diktatúra kegyeltjei és védettjei voltak ezek a hazaáruló tetvek!
Selamat
2017. november 13. 10:14
Namármost, ezeket a kedves, vidéki, nagyon demokratikus újságírókat fogják az amerikai demokraták támogatni. Pénzzel, politikájukkal, s még az is megeshet, hogy fegyverrel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!