Mezcsere

2017. november 24. 12:33

Játsszon végre a nemzeti tizenegy a legjobb felállásban – Németh, Rogán, Szijjártó, Orbán, Bánki, Budai, Fazekas, Semjén, Tasó, Kósa, Tállai mindenképpen legyen benne a csapatban.

2017. november 24. 12:33
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Most pedig labdarúgó- (vagyis semmi másra nem használható) stadiont építünk 190 milliárd meg még ki tudja, mennyi forintért. Egy olyan országban, ahol nincs labdarúgás és ahol a focinak csúfolt „sportra” a legmagasabb osztályban 16 ezer ember kíváncsi fordulónként. A szóban forgó 190 milliárd a második legnépesebb városunk költségvetésének közel a háromszorosa – annyi pénz, amennyiből Debrecen három évig elél –, de a kormány inkább stadionra költi. Ez bizony lopás, tékozlás, jövőfelélés, herdálás: nincs olyan demokratikus hatalom a világon, amely törvényesen megtehetné, hogy többet költ a miniszterelnök (de akár 16 ezer ember) hobbijára az állam pénztárcájából, mint a legnagyobb vidéki városára vagy éppen az ország felsőoktatására.

Talán ezen a ponton válik időszerűvé, hogy eláruljam – ingyen –, amit kiötlöttem. Íme a javaslat: játsszon végre a nemzeti tizenegy a legjobb felállásban – Németh, Rogán, Szijjártó, Orbán, Bánki, Budai, Fazekas, Semjén, Tasó, Kósa, Tállai mindenképpen legyen benne a csapatban –; turnézzák végig a csillogó-villogó új stadionokat, mutassák meg országnak-világnak, hogy érdemes volt a mi pénzünkből felépíteni azt a rengeteg arénát. Ha bárki kételkedik benne, hogy ez az egyszerű újítás beválik, akár nagyobb összegű fogadást is ajánlok, de aki fél a kockázattól, tét nélkül is elhiheti: roskadozni fognak a lelátók, egy tűt sem lehet majd leejteni, sőt: a világsajtó is minket figyel majd. És végre egyszer teljesen mindegy lesz, hogy milyen a foci – csak az számít, hogy a mez csíkos legyen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
terra
2017. november 26. 06:31
A Népszavánál ilyen cikkért is fizetnek? Elmegyek én is újságírónak.
atila68
2017. november 25. 13:22
Ez most ilyen vic'es(sic!)?
Bokros Birka
2017. november 24. 20:48
Miki színházba, operába , múzeumba hány ember megy el egy héten és mennyit költünk rá? Tudom az nem felesleges, mert az a kiválasztottak sportja, Őket tartom életben termelői munka nélkül.Nem beszélve a média munkások támogatásáról, mert maguktól éhen döglenének.
istvánkeve
2017. november 24. 19:20
Ünnepeljünk! H.M. befejezte a tanácsadásait energiaügyben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!