Más nem veszi a fáradságot

2017. november 05. 18:01

Orbán Viktort sohasem világították át, úgyhogy nem tudhatjuk, személyében nem jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot. Interjú.

2017. november 05. 18:01
Demeter Márta
Heti Válasz

„Jogszerűen tiltották ki, nem?

A Fidesz által kimódolt Házszabály alapján formálisan megtehették a nemzetbiztonsági bizottságban, de korábban elképzelhetetlen volt, hogy egy képviselő ne tehessen fel kérdést, ha egyébként átment a nemzetbiztonsági átvilágításon.

Ön átment?

Én igen. Tudja, ki nem? Orbán Viktor. Őt sohasem világították át, úgyhogy nem tudhatjuk, személyében nem jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot.

Már hogy a miniszterelnök?

Igen. A nemzetbiztonsági átvilágítás fontos pontja, hogy vizsgálják: van-e az illető múltjában, kapcsolatrendszerében olyasmi, amivel zsarolható. Az ország és a magyar emberek sorsát befolyásoló államtitkok ugyanis ilyenkor kerülhetnek veszélybe. Nekünk pedig van egy miniszterelnökünk, aki elmegy paktumot kötni Putyinnal, hazajön több ezermilliárdos megállapodással Paks 2-ről, miközben nem tudhatjuk annak tartalmát. Nem csak mi – a fideszes képviselők sem. Eközben a kormányfő olyanokkal találkozgat, szűk személyes-üzleti köre és családja pedig olyan emberekkel üzletel, mint a nemrég elhunyt szaúdi olajmilliárdos, egyébként nemzetközileg körözött bűnöző Ghaith Pharaon és megbízottja, Zaid Naffa. Úgy, hogy utóbbi még a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerint is nemzetbiztonsági kockázatot rejt.”

A teljes interjút a Heti Válasz 2017. november 2-i számában olvashatják.

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2017. november 06. 10:21
Lehet azért küldte át az MSZP ezt a tyúkot hogy rúgja szét az LMP-s szemétdombot.
noMores
2017. november 06. 09:27
A fideszes agyhalottaktol kerdeznem: oket nem zavarja, hogy paks2-rol titokban kotott 80 evre titkositott szerzodest a ruszkikkal a Gazda, vagy hogybugyanezt eljatazottak a mar 750mliardnal tarto szerb vasutvonallal is ( ami 2400 ev alatt fog megterulni )? Ha oket ez nem zavarja - marpedig nyilvanvaloan nem, hisz itt turjak az orrukat, hogy miy mereszel az lmp - akkor nehez erkolcsrol-gerincrol-elvekrol vitatkozni. Gyurcsannyal nem voltak ilyen ertelemben elfogultak. Nem is ertem. Valami gatat kepez az agyban a fideszesseg?
Text adósság
2017. november 06. 06:47
Budapesti lakosoknak évente kötelező átvilágítás van, ezt sem tudtad MSZP-től LMP-be szökött Riska. Persze lehet Orbán elblicceli a tüdőszűrést.
Conduct
2017. november 05. 21:56
Megijedtetek egy nőtöl.Szar bagázs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!