Mit ígérnek a pártok a nyugdíjasoknak? – I. rész

2017. november 24. 08:01

A korábbi szocialista miniszterelnök jelölt, Botka László 13. havi nyugdíjat ígért és maga mellé állította a Nyugdíjasok Országos Szövetségének (NYOSZ) elnökét.

2017. november 24. 08:01
Büttl Ferenc
Mérce

„A korábbi szocialista miniszterelnök jelölt, Botka László 13. havi nyugdíjat ígért és maga mellé állította a Nyugdíjasok Országos Szövetségének (NYOSZ) elnökét. Korózs Lajos ezt pontosítva havi 120 ezer forintos 13. havi kiegészítésről beszélt és arról, hogy az MSZP visszatérne a svájci indexáláshoz. A párt honlapján jelenleg Molnár Gyula szavai olvashatóak a témában, aki az idősek világnapja alkalmából 60 ezer forintos nyugdíjminimumról beszél és a nyugdíjas (szociális) otthonok számának megduplázásáról.

Az LMP jó szándéka jeléül a napokban törvénymódosító javaslatot nyújtott be, amelyben ötvenezer forintra emelnék az öregségi nyugdíjminimum összegét, bevezetnék nyugdíjas infláció szerinti indexálást (ha az magasabb, mint az infláció) és az alacsony nyugdíjakat nagyobb mértékben növelő nyugdíjemelési módszertant javasolnak.

Az Együtt egyéni nyugdíjszámlákat ígér, korengedményes nyugdíjat bizonyos szakmákban, nyugdíjkorrekciós programot, rugalmas nyugdíjkorhatárt, 500 ezer forintos nyugdíjplafont és a nyugdíj célú magán-megtakarítások támogatását.

A Párbeszéd 90 ezer forintos minimum nyugdíjat kínál a nyugdíjasoknak (az alapjövedelem-program részeként), az alacsony nyugdíjak gyorsabb növelését és nyugdíjplafon bevezetését. Újraélesztenék a korengedményes nyugdíjat és a szolgálati nyugdíjat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2017. november 24. 21:18
Amit a svájci indexáláson buktak a nyuggerek, annak egy részét választások környékén visszakapják Erzsébet utalvány formájában. Nem véletlenül nem pénzt kapnak... Ingyen vették meg Őket kilóra, tisztelet a kivételnek.
balbako_
2017. november 24. 18:09
Mit tettek? Ez a kérdés és mit szavaztak meg? Lám a Fidesz tette a legtöbbet ellenzéki ellenkezéssel szemben is! A többi blabla!
Mich
2017. november 24. 16:58
Minek ígérgetsz, Soros Bérenc...?! Teljesen hiteltelen vagy! Egyébként a Kormány már le is tette az asztalra..., és nem hitelből...!
szandi-mandi
2017. november 24. 13:24
A cikkíró téved abban, hogy a nyugdíjplafon megszűnt. A degresszió a magas jövedelmek beszámításánál változatlan mai is. A járulékplafon pedig korábban is hol volt, hol nem volt 1988-óta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!