Szabad kémény

2017. november 03. 07:11

A radikális rezsicsökkentés első hősi halottját úgy hívják, hogy kéményseprés.

2017. november 03. 07:11
Bonta Miklós
Népszava

„A radikális rezsicsökkentés első hősi halottját úgy hívják, hogy kéményseprés. A népszerűségkeresés görcsös igyekezetében a szolgáltatás ingyenessé tételével ugyanis egy olyan szolgáltatást vert szét az Orbán-kormány, amelynek szakmai utánpótlása korábban is csak nyögvenyelősen volt biztosítható. Aztán amikor a Belügyminisztériumban konstatálták, hogy az ingyenesség vonzereje miatt megnövekedett feladatoknak az iparosok helyére berántott katasztrófavédelem képtelen eleget tenni, akkor az egylakásos épületek kötelező kémény- és tüzelőberendezés ellenőrzését a törvény erejénél fogva megszüntették.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lanchaster
2017. november 03. 20:58
Ez a hiszti kb ugyanaz a túlhabosított vergődés, mint tavaly amikor a ballib sajtó az Erzsébet utalványok miatti elkeseredettségében ál-utalvány kihordó csapatokat vizionált, akik kirabolják és megölik majd a gyanútlan nyugdíjasokat. Akik meg véletlenül túlélik az Erzsébet-utalvány kézbesítését, azok nem fogják tudni mire használni, mert a "vidéki kisnyugdíjasok" kizárólag lakatlan szigeteken élnek egyedül, és a kertben termelik maguknak az Ariel kapszulát, a harisnyanadrágot, meg a sót is... Mint ha az összes nyugdíjas idióta lenne, aki képtelen átvenni a postástól egy ajánlott levelet... Most a családi házakban magányosan élő karonülő kisdedeket vizionálja az ellenzék, akiket a kormány életveszélybe sodor azzal, hogy az INGYEN kéményseprőt nem küldi a nyakukra ha kell, ha nem, hanem rájuk bízza, hogy kihívják ha szükséges. Az emberiség szinte a tűz megismerése óta használ különböző fűtő és főző alkalmatosságokat, és a XI. század óta épít ehhez kéményeket, amit rendszeresen tisztíttatni kell azóta is. Erre Harangozó Tamás a XXI. század magyar Parlamentjében sírós hangon közli, hogy "emberek fognak meghalni", mert önállóan kell elnavigálniuk A-ból B-be az ingyen kéményseprőt lehetőleg fűtési szezon előtt... Normálisak ezek?? :D
békalepcse
2017. november 03. 18:23
A kémény nem játék és a kamu ellenőrzés miatt sokan érezték magukat hamis biztonságban. Volt is elég halálos áldozata! A kéményt saját jogon és saját felelősségre ellenőrízni kell!!! Aki nem tudja, annak most is van lehetősége kérni. Ez a nemtudomki, legalább tájékozódna és gondolkodna, mielőtt marhaságokat írogat.
MMisu
2017. november 03. 17:55
Nekem is az a tapasztalatom,hogy a kémény ellenőrzés (nekem is családi házamban végezték) kizárólag pénz lenyúlás!! Zárt rendszerű kondenzációs cirkóm kéményének ellenörzése címén 4000ft-ot kértek.Semmit nem vizsgált!Pofátlanul megfe-nyegetett ha nem fizetek a semmi munkáért lezáratja a gázt.
ellenforradalmár
2017. november 03. 15:45
Van 2db parapetes gázkonvektorom, semmilyen kéményt nem használok, mégis minden évben várnom kellett a kéményseprőket. A társasház meg kifizette a nemlétező kéményseprést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!