A propaganda áldozatai

2017. november 18. 11:12

Mintha a mai Magyarországon a pártok nem kis része már nem tudna gyűlölet nélkül létezni.

2017. november 18. 11:12
B. Molnár László
Magyar Nemzet

„Mintha a mai Magyarországon a pártok nem kis része már nem tudna gyűlölet nélkül létezni. Valakit állandóan célkeresztbe kell vonni, hogy a szavazótábort csatába hívják a 2018-as választás előtt.

A hírhedt plakáttörvény és a sajtó nagy részének bedarálása, felvásárlása óta a kormányzati propaganda jóval erősebben hat az emberekre. Főleg vidéken, ahol a helyi médiát szinte maradéktalanul bekebelezték. Migránsügyben sikerült olyan szintre emelni a gyűlölködést, hogy immár rendszeresen fordulnak elő esetek, amelyek minden józan gondolkodású embert megdöbbentenek. Vagy éppen megmosolyogtatnak – de ezek a mosolyok nem örömteliek. Számtalanszor történik olyan, ami egy szebb, békésebb világban legfeljebb kabarétréfák poénja lehetne, a jelen Magyarországán viszont a vakgyűlölet példáivá emelkedik. A zalai Esztergályhorvátiban – miután elterjedt, hogy a faluban menekülteket üdültetnének – már akkor bezárkóztak az ott élők, amikor egyetlen külföldi átutazott a településen. Később ugyanitt rendeletet is elfogadtak, miszerint bárki érkezik a településre, huzamosabb ott-tartózkodását kötelező védőoltásokhoz kötik. Az őcsényi őrület mindenki számára ismert, miként az is, hogy Orbán Viktor megerősítette: helyes, hogy indulatokkal válaszolt a község, helyes, hogy a magyar emberek ki merik nyilvánítani véleményüket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2017. november 18. 15:12
A rendszerváltás utáni korszak gyűlöletének magjait az az SZDSZ és szellemi háttere hintette el, akik nem tudták megemészteni, hogy nem sikerült a trójai falovas akciójuk, és nem az "antikommunista" SZDSZ nyert az első választásokon, hanem az MDF. A történet azóta folytatólagos, nagyrészt ugyanazon szereplőknek köszönhetően...
Peter8811
2017. november 18. 14:25
A főnökötök gecizése a szeretet szimbóluma.
sgt.ELIAS
2017. november 18. 12:58
Nagyon jó írás . Minden szava igaz .
u.cserkész
2017. november 18. 12:41
Szóval a kormányzati propaganda, meg az ellenzéki helyi sajtó hiánya sajtó miatt van gyűlölködés. Isten marhája: 1. Ne nézd le a népet, tudjuk, hogy mit gondoljunk a kormányról is, meg az ellenzékről is. 2. Mindkét oldal mondja a magáét, hol dühösen, hol finomabban. Egyik kutya, a másik eb. Ha a Fidesznek több a támogatója, akkor nem a nép, hanem az ellenzék a béna. Talán tessék valami elfogadható elképzelést bemutatni. 3. 40 éven át ment a kommunista propaganda, a rendesebb emberek mégsem lettek kommunisták. Csak a hozzád hasonlók nyaltak be akkor is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!