Az MSZP feltartotta a kezét, és a megszűnés útjára lépett

2017. október 10. 13:31

Ami Őcsényben történt, az egészen borzalmas. Szörnyű. Tájkép arról, hogy hová juttatta Orbán Viktor ezt az országot. Interjú.

2017. október 10. 13:31
Kuncze Gábor
Budapest Beacon

„Liberális körökben undort váltott ki az őcsényi félpogrom, illetve annak a kormányzati és egyházi utókezelése. Mi a véleménye arról, hogy tallini sajtótájékoztatóján Orbán Viktor megvédte a féllincselőket, utóbb pedig Erdő Péter nem volt hajlandó érdemben válaszolni egy idevonatkozó újságírói kérdésre?

Ami Őcsényben történt, az egészen borzalmas. Szörnyű. Tájkép arról, hogy hová juttatta Orbán Viktor ezt az országot. Ne tévedjünk: az Orbánék által 2010 óta vitt politika vezetett ide.

Volt rá fogadókészség, tehát kettőn áll a vásár, nem?

Az emberek befolyásolhatóak. Ha a politika abba az irányba terelte volna a közvéleményt, hogy Magyarország védi a határait, de embernek tekintjük a menekülőt, és segítünk neki mindenben, amiben tudunk, akkor most Magyarország egy más ország lenne. Ehelyett ki lettek nevezve nőket megerőszakoló, a munkát a magyarok elől elvevő terroristáknak, akik lopnak, ölnek, robbantanak. Ezek után megjelent Őcsényben hat gyerek. Játsszunk el a gondolattal: mi lett volna, ha azt mondják az őcsényiek, hogy ültessük le ezeket a gyerekeket az iskolába a mi gyerekeink közé, és ismerjék meg egymást, halljanak arról, hogy milyen sorsok vannak. S mindezt a polgármester levezényelte volna. Ehelyett történt, ami történt. Ha az ember megnézi az utcán készített videókat és interjúkat – egészen borzalmas. S természetesen előkerül Soros György, mint aki úgymond hátulról mozgatja a szálakat. Ez mutatja, hogy mennyire a kormány propagandája ültette bele ezeknek a szerencsétleneknek a fejébe ezt az egészet. Ezek után Orbán Viktor – akinek ebben a helyzetben miniszterelnökként az lenne a feladata, hogy csillapítsa az indulatokat, főleg, ha nem ő korbácsolta volna őket föl – még rátesz egy lapáttal és mindenki számára igazolja, hogy ki kell szúrni a kerekeket, életveszélyesen meg kell fenyegetni azokat, akik emberségesen viselkednek, az idegeneket – hiába rendelkeznek menekültstátusszal – pedig el kell zavarni. Van olyan falu, ahol a cigányok úgymond az idegenek, hiába magyar állampolgárok. Elzavarják őket – teljesen törvényellenesen egyébként. Az, hogy Orbán Viktor megvédte az őcsényi félpogrom elkövetőit, szerintem megszólalásait tekintve miniszterelnökségének a mélypontja.

Pedig erős a verseny.

Kétségkívül. De ez a Marianna-árok feneke volt Orbán Viktor számára.

Ezt nem azért mondja, mert ami egy hete volt, arra jobban emlékszik, mint ami három éve? Mondjuk »sok kislányt meghágtak« vagy »a magyarok beleszülettek a turulba«.

Amikor énekelt, csak röhögtem azon, hogy a miniszterelnök piásan milyen hülye tud lenni. Persze az rámutatott, hogy Orbán Viktor hogy gondolkodik a nőkről, de amit Őcsényről mondott, az más minőség. Ebben uszítás, gyűlöletszítás volt. Gyerekeket zavarnak el, kiszúrják a kerékgumikat, és az egész falu egy emberként ordít, hogy »ki velük!«, majd a miniszterelnök helyesli, hogy úgymond kiálltak az érdekeik mellett – ez egy más minőség, mint a »sok kislányt meghágtak«, vagy »a magyarok beleszülettek a turulba«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2017. október 11. 12:41
"Liberális körökben" Nevezzük nevén: a hazaárulók.
2017. október 11. 12:21
Az ál liberálisokat követi az ál baloldal. Ez így van helyén.
makapaka2
2017. október 11. 08:47
Kuncze, most kinek ajánlja a cián tabletta bevételét? Mi a véleménye a nagy adósságról, amit az SZDSZ hátrahagyott maga után?Inkább ezekről beszéljen.
flesh ripper
2017. október 11. 07:29
Ez a büdös, foszladozó rozmártetem, még mindig, egyelőre még folyvást árasztja magából a döglesztő, miazmás bűzt. Szerencsére, a természet, a rovarvilág teszi a dolgát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!