Logikus döntés

2017. október 31. 09:38

Nem ismerem személyesen Leekenst, de logikus döntésnek tartom a kinevezését.

2017. október 31. 09:38
Dárdai Pál
Nemzeti Sport

„Mit szól ahhoz, hogy Georges Leekens lett a szövetségi kapitány?

Nem ismerem személyesen, de logikus döntésnek tartom a kinevezését. Rutinos, klub- és válogatott edzőként egyaránt sikereket megélt szakember, a játékosok és az ifjabb edzők tanulhatnak tőle. Mellette felnőhetnek a Szélesi Zoltánok, Szabics Imrék, Bódog Tamások, ezért is tartom jó ötletnek, hogy Zoli a jövőben is a kapitány első számú segítőjeként dolgozik.

Az elmúlt hetekben hallani lehetett arról is, hogy a fiatalabb generáció kerül előtérbe, s ön a háttérből segítheti a magyar labdarúgást. Ennek volt alapja?

Ezt a kérdést a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökének, Csányi Sándor úrnak kell feltennie, én nem szeretnék pletykákra reagálni. Azt ugyanakkor nem tagadom, hogy jó kapcsolatot ápolok Csányi Sándorral, mindketten az egyenes beszéd hívei vagyunk, nincs szükségünk arra, hogy hízelegjünk egymásnak. Sajnos a világbajnoki selejtezősorozat végére a magyar futballtársadalom hitehagyottá vált. A vége csúnya lett, a tabella nem festett jól. A mostani helyzet vitathatatlanul nehéz, mihamarabb meg kell találni a felfelé vezető utat. Létezik az úgynevezett tanult labdarúgás. Erre jó példa a svéd, a dán vagy éppen a svájci válogatott. Még egy hónapja sincs, hogy szembesültünk azzal, sanszunk sincs Svájc ellen. Hozzáteszem, én sem vagyok zseni, netán csodatevő, de tudom, hogy egy csapatból mit lehet kihozni. Büszke vagyok arra, hogy amit eddig ígértem, rendre teljesítettem.

Meglepte, hogy Bernd Storckot nem marasztalta az MLSZ?

Nehéz az edző élete. Egyhamar gondba kerülhet, ha a csapatát nem tudja pozícióba helyezni. Nekem sikerült a válogatottal, majd a Herthával is, ennek következtében eljutottunk odáig, hogy görcs nélkül futballoztunk. Miután Bernd Storck átvette a nemzeti együttes vezetését, az Észak-Írország elleni Európa-bajnoki selejtezőn elúszott az egyenes ági kijutás, szerencsére a norvégok elleni pótselejtezőn lepottyant az égből Kleinheisler László. A kapitány csinált egy jó felkészülést az Eb-re, és a sikeres franciaországi szereplés után esély nyílt arra, hogy a válogatott megkapaszkodjon a középmezőnyben, annak is az élén. Ez a lehetőség azonban gyorsan elúszott, már a feröeri döntetlen után látni lehetett, hogy nem kerek a sztori. Mondom, nehéz az edző élete. Lehet, hogy két-három hét múlva nekem is csengetnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2017. november 01. 07:56
Minden tudás és eszköz rendelkezésre áll csak használni kellene őket, de nincs kondíciója a fiúknak, a labdakezelést meg lehet tanulni, az új játékrendszert /egyérintős-rövidpasszos-sokmozgásos/ csak gyakorolni kellene de nagyon sokat ennyi a titok, aki nem áll be a sorba azt nem kell profi módon kínozni.
noMores
2017. október 31. 20:07
Csanyi frappans valasza a fideszes ultrakreten brusszelezesre, HAHAHAHHA:)))))
még fokozza
2017. október 31. 13:06
Csányi embere. Akkor jó szar lenne ő is mint a többi.
u.cserkész
2017. október 31. 12:51
Pali, Te rendes gyerek vagy, ezt senki sem vitatja. (Ámbátor egyik alkalommal a Hertha otthoni meccsére tettem a Tippmixen és elment a pénzem.) De! Jönnek itt sorban a külföldi edzők, hogy majd ez, meg az lesz. Semmi sem lesz. Sajnos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!