Búcsú

2017. október 18. 08:15

Nagyon hálás vagyok, hogy egy olyan nagy hagyományokkal rendelkező ország labdarúgásáért dolgozhattam először sportigazgatóként, majd később szövetségi kapitányként is, mint Magyarország.

2017. október 18. 08:15
Bernd Storck
MLSZ

„Nagyon hálás vagyok, hogy egy olyan nagy hagyományokkal rendelkező ország labdarúgásáért dolgozhattam először sportigazgatóként, majd később szövetségi kapitányként is, mint Magyarország

Büszke vagyok arra, amit a tavalyi Európa-bajnokságon közösen elértünk. A szövetség és a klubok segítségének, a játékosok – beleértve a fiatalokat – profi hozzáállásának és a közösen jól elvégzett munkának köszönhetően olyan sikert tudtunk elérni, amely évtizedek óta nem tapasztalt örömöt okozott a magyar embereknek. 

A vb-selejtezők során sikerült igaz elérnünk a minimális célkitűzésünket, hiszen megszereztük a csoport harmadik helyét, ugyanakkor a 10 mérkőzés során kevesebb pontot szereztünk annál, mint ami elvárható lett volna. Ezt a sorozatot is fel tudtuk használni ugyanakkor arra, hogy nagy számban adjunk lehetőséget fiatal játékosainknak. Nekik meg kell adni a bizalmat, hiszen kulcsszerepük lehet abban, hogy a magyar labdarúgás a jövőben újabb sikereket érjen el. A magyar labdarúgás sok tehetséggel rendelkezik, látható ez a korosztályos csapatokon is. Továbbra is úgy vélem, hogy szoros együttműködéssel, alázatos munkával sikerek érhetőek el. Nagyon köszönöm az MLSZ vezetőinek, különösen Csányi Sándor elnöknek az elmúlt bő két esztendőben nyújtott támogatást és bizalmat. Jelen helyzetben a szövetség és én is azt láttuk a magyar labdarúgás szempontjából legjobb döntésnek, ha külön utakon folytatjuk. A további munkához őszintén kívánok nagyon sok sikert a magyar labdarúgás minden szereplőjének és szurkolójának egyaránt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2017. október 19. 11:55
"Németországban milyen visszhangja volt a mieink andorrai vereségének? – Túlzás lenne azt mondani, hogy megrengette a német sajtót. Storck a német fociban nem különösebben volt tényező, ezért kevesebbet foglalkoznak vele. Amikor eldőlt, hogy Dárdai Pali nem tudja folytatni a válogatott kispadján, egy rossz pillanatában őt ajánlotta maga helyett…." http://www.csakfoci.hu/nemzetkozi-foci/nemet-foci/hertha/dardai-egy-rossz-pillanataban-ajanlotta-storckot-szovetsegi-kapitanynak-interju-petry-zsolttal
OberEnnsinnen
2017. október 18. 16:54
Az utánpótlásért kár. Bár, átfogó szinten legalább 6-8 évre lett volna szükség az előremenetelhez. Ez nyilván lehetetlen, elvégre Storcknak Németország a hazája. Mocsay helyében felvenném vele a kapcsolatot, mindenképp, SOS-ben!
Csomorkany
2017. október 18. 16:09
Na, ez így korrekt. Visszanézve az EB tényleg jó sztori, és bár az Andorrai zakó sajna ellensúlyozta, még így is az elmúlt évtizedek legsikeresebb szövetségi kapitánya.
Kanóc
2017. október 18. 15:59
Hálásnak lenni szép és emberi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!