Délibábos szolidaritás

2017. szeptember 02. 12:08

Kerítést nem finanszíroz az unió, de az afrikai országoknak örömmel fizetnek, ha feltartják a migránsokat.

2017. szeptember 02. 12:08
Ulicza Tamás
Magyar Hírlap

„Kerítést nem finanszíroz az unió, de az afrikai országoknak örömmel fizetnek, ha feltartják a migránsokat. Miközben Brüsszelben senkit nem zavar az, hogy Merkel asszony és Emmanuel Macron nyugodt lélekkel ad pénzt a probléma valószínűleg sokkal durvább eszközöket is alkalmazó afrikai megoldására, addig az európai politikusok és a sajtó folyamatosan támadják Magyarországot a kerítés felépítéséért, és a »menekültek cserben hagyásával« vádolják. Nem mellékes, hogy azok a politikusok, akik fennhangon kritizálják a magyar kormányt, falakat emeltetnek országaik határára. Bocsánat, ők »kapukat építenek szárnyakkal«, ami természetesen teljesen más.

A magyar határon szolgálatot teljesítők nemcsak az országot védik, hanem »nagyobb hazájukat« is (ahogy Ottlik Géza írta Iskola a határon című regényében Kőszeg védőiről), az Európai Unió vezetői mégis átnéznek rajtuk, és arra használják a lehetőséget, hogy a kvótákat ismét megpróbálják ráerőltetni Magyarországra. És hol van ilyenkor Ujhelyi István MSZP-s képviselő, aki attól félt, hogy a levél ügyét Orbán Viktor majd »politikai játszmáiban« használja? 

Magyarország még mindig bízik Európa vezetőiben, hiába hagyták cserben újra és újra, amikor közös érdekekről volt szó. A kontinens addig egységes, amíg a közös ügy nem ütközik pénzügyi vagy politikai érdekekkel. Amint ez megtörténik, a puzzle szétesik, az európai összefogás délibábja szertefoszlik. Ma sincs ez másként: a sokat hangoztatott szolidaritás addig tart az uniós politikusoknál, amíg mindenki úgy táncol, ahogy ők Brüsszelben fütyülnek. Talán le kéne mászniuk az elefántcsonttoronyból, és észrevenni, hogy Európa határain vannak nehézségek, és nincs kolbászból a kerítés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2017. szeptember 03. 22:27
Ennyi pénzért még kolbászból is lehetne...
Szerintem
2017. szeptember 03. 20:56
Kerítésre nem adnak, mert az határvédelem és még akár meg is állíthatja az illegális migrációt. Inkább idegen országokra bízzák az EU védelmét. Az nem lehet hogy azért, mert ha újból el akarják indítani az áradatot, csak oda szólnak azokhoz a bizonyos országokhoz, hogy engedjék el a migri hordákat és - a saját felelősségüket eltusolva - majd azokra mutogathassanak, hogy azok az országok a hibásak?
Venn
2017. szeptember 03. 15:18
Ami a kerítést illeti, akkor Ausztria már régen körülkerítette magát - természetes kerítéssel, több helyen 1000 méternél is magasabbal!! Próbáljon valaki Szlovéniából pl. Klágenfurtba menni gyalog!!! Az autóúton megteheti, de azt milyen könnyű lezárni! A Szerb - Magyar határ pedig CSAK kerítéssel védhető!! (vagy tűzparanccsal.)Tetszettek volna normálisabb határokat adni Magyarországnak a Nagy Rablás idején.................
Pinter68
2017. szeptember 02. 22:09
A magyar kerítés NEM véd semmi mást, csak a magyar határt. Ezt még talán egy ilyen gyenge elméjű propagandista is képes lenne belátni, ha vetne végre egy pillantást Európa térképére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!