Szabolcs Attila: Történelmi bűn és bűnhődés

2017. szeptember 13. 17:57

A Nyugat a gyarmataiból élt, és mind a mai napig ennek az erőszakos hódításnak a fölhalmozott tőkéjéből működik.

2017. szeptember 13. 17:57
Szabolcs Attila
Polgár Portál

„A Nyugat a gyarmataiból élt, és mind a mai napig ennek az erőszakos hódításnak a fölhalmozott tőkéjéből működik, ahogy a balliberális közgazdák oly kedvesen mondják, versenyképesen. Most, amikor felélték a szellemi, lelki javaik nagyját, és azon kell gondolkozniuk, hogy ki fizeti majd a következő évtizedekben a zsíros nyugdíjakat, honnan lesz majd kétkezi munkásuk az elöregedő társadalmaikban szolgának, föltalálták a spanyolviaszt. Hozzunk ide népeket. Hogy honnan, mindegy. Hogy milyen a kultúrájuk, vallásuk, mindegy. Rabszolgáknak jók lesznek. Kijön majd a matek, termelnek, fizetnek, valahogy jól tartanak minket.”

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A teremburáját
2017. szeptember 14. 07:17
No aki eddig nem tudta, hogy kutyából nem lesz szalonna, az próbálja meg értelmezni az itteni ballibek /dzsobbikosok gondolkodásmódját! De hát pont azért azok amik, mert ilyennek születtek és ezért maradtak infantilis kamaszok. Vitára képtelenek, csak fröcsögni tudnak, no meg bölcsködni..
annamanna
2017. szeptember 14. 02:26
Magamtól nem tudom ilyen tökéletesen összefoglalni, úgyhogy csak ennyit: A törökök is fosztogattak, az araboknak is volt hatalmas birodalmuk - hová lett az abból származó gazdagság? Nem a gyarmatosítás a nyugat gazdagságának alapja, hanem a szorgalmas munka. A spanyol hódításból származó arany a Németalföldön kötött ki, a szorgalmas kézműveseknél. Az angol ipari forradalmat nincstelen, nyomorult emberek csinálták végig. Miért nem az arabok? Mert azok lusták. Az USA alapvetően munkából lett világhatalom. Csak a vh óta álltak rá az állandó háborúsdira, amikor már eleve megkerülhetetlenül gazdagok voltak. És ez a sok háború bizony inkább elszegényíti az USA-t, mintsem gazdagítaná. A Távol-Kelet és Kína miért tör előre? Mert dolgoznak. A németek munkamorálját talán már szégyen is megemlíteni, annyira közhelyes; legalább annyira, mint a "keleti kényelem" kifejezés. Majd onnan jönnek ide rabszolgák, háháháhá!! Közhelyek helyett inkább idézném az alábbi dzsipszi viccet: cigány a munkaközvetítőnél: - Árokásási munkát tudnánk ajánlani. - Árokásás? Az női munka! - ??? - Ásson anyád! Dehát persze, a németek és hollandok most direkt dzsipsziket gyűjtenek be, mert rabszolgaként akarják őket dolgoztatni! Éli, Éli, lámá sabaktáni!!!!
yndi
2017. szeptember 13. 23:04
Végzettsége: "mikrofilm technikai rendszerszervező" (sic). És hát fideszes parlamenti képviselő. Nem meglepő, hogy a történelmi ismeretei primitív klisék zavaros katyvasza. De hogy vajon ezt minek teszi közzé? És főleg: a mandiner ugyan mi a halálnak közli?
Harangláb
2017. szeptember 13. 21:13
Nagyon jó cikk!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!