Pofátlanság, Brüsszel a neved!

2017. szeptember 17. 18:11

A líbiai határzárat most nyugati cégek fogják felépíteni, többek között németek, amelyek két éve nem jöhettek Magyarországra drótkerítést szállítani, mivel „nem működnek közre börtönök építésében”.

2017. szeptember 17. 18:11
Máté T. Gyula
Pesti Srácok

„Láss csodát: a minap az olasz és a saját magát megválasztó líbiai kormány megegyezik egy határkerítés felépítéséről az észak-afrikai ország déli határán. A projektet Brüsszel is dotálja, »erkölcsileg«, valamint nem kevés euróval is. Mitől másabb ez, mint a magyar kerítés? Hát abban, hogy ezt »humanitárius-gazdasági segítségnek« hívják, amely »igyekszik megfékezni az innen induló migrációt«.

A líbiai-nigeri határ hossza 354 kilométer, a líbiai-csádi 1055 – a magyar kerítés, amire nincs pénz, 175 kilométeres. A videokamerákkal, szenzorokkal és drónokkal felszerelt határzár vonalát már kijelölték a sivatagban. Filléres buli lesz… Csak az érdekesség kedvéért: 2011-ben Moammer Kadhafi líbiai diktátor az olasz Finmeccanica cégtől már megrendelte a projekt előkészítését. Erre a rómaiak fel is vettek kerek 300 millió eurót. Aztán teljesítés helyett a volt gyarmattartó brit, francia és amerikai segítséggel inkább rommá bombázta Líbiát. A háromszáz millió ma nem téma, természetesen a »demokratikus líbiai kormány« egy fillért nem kapott belőle. A líbiai nép szóba sem került…

A líbiai határzárat most nyugati cégek fogják felépíteni, többek között németek, amelyek két éve nem jöhettek Magyarországra drótkerítést szállítani, mivel »nem működnek közre börtönök építésében«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2017. szeptember 18. 11:36
"a Líbia déli részén felállítandó “kerítés” régi tervnek számít, a líbiai fél még Moammer Kadhafi utolsó évében, 2011-ben rendelte meg az olasz Finmeccanica cégtől 300 millió euróért, amelyet ki is fizettek. A videokamerákkal, szenzorokkal és drónokkal felszerelt határzár vonalát már kijelölték a sivatagban " te majom, ha már hazudsz, legalább a cáfolatot ne linkeld be. Avagy a borjúknak úgy is mindegy, elhiszik, ha hinni akarnak?
istvanka
2017. szeptember 18. 11:17
Nem tudom ki ez a máté,de nem egy Eke Máté!Ő egyébként kuruc volt!
catalina9
2017. szeptember 18. 10:35
Pofátlanság, Brüsszel a neved!" ájtatos kútmérgezők!!!
noMores
2017. szeptember 18. 06:47
Azert rogan-szijjarto-tallai-nemeth-lazar-vajna-kosa nevu barmok segge mogul pofatlanozni eleg vicces:))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!