Sorban állva

2017. szeptember 16. 18:03

A kiskereskedelmi multiknak nem ártana éreztetni, hogy ők vannak a vásárlókért, és nem fordítva.

2017. szeptember 16. 18:03
Kiss Gergely
Magyar Idők

„Tavaly az összes élelmiszert árusító kiskereskedelmi multicég nyereséges volt. Mire fordították a pénzt? Volt, aki osztalékra, azaz kivitte az országból a hasznot, volt, aki fejlesztésre, és nyilván valamennyi ment bérrendezésre is. Úgy tűnik azonban, hogy nem elegendő, holott a bolti kiskereskedelem adja a GDP öt százalékát.

Adjuk meg azért a tiszteletet a kivételnek, mert olyan lánc is működik az országban, ahol tisztességesebb fizetéssel alkalmaznak munkavállalókat, amivel a vásárlók is jól járnak. A kiskereskedelemben jelenleg hatezer betöltetlen állás van. Igaz, ez a probléma az egész nemzetgazdaságot érinti, ahonnan meg hatvanezer ember hiányzik.

A gondot a kormány is érzékeli, ezért indult el például a járulékcsökkentés útján, ezért ösztönzi a béremeléseket, de ezért kezdett munkásszállók építésébe is. A sort hosszan lehetne folytatni. Mindezekkel együtt a kiskereskedelmi multiknak nem ártana éreztetni, hogy ők vannak a vásárlókért, és nem fordítva.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2017. szeptember 18. 05:53
Dugig vannak a kisker multik,te szerencsétlen...
noMores
2017. szeptember 17. 12:01
"A gondot a kormány is érzékeli, ezért indult el például a járulékcsökkentés útján" Na, ment a tapsikolás, hogy hurrá. A világelső helyről a nagyedikre sikerült kerülni munkabérre rakódó terhek tekintetében. 7 év alatt. Brávó!
smarton
2017. szeptember 17. 09:26
"A gondot a kormány is érzékeli, ezért indult el például a járulékcsökkentés útján, ezért ösztönzi a béremeléseket, " A kötelező minimálbér emelése és az ösztönzött béremelések NÖVELTÉK a munkáltatók járulékait. Sajnos, hazugság, hogy csökkentek a járulékok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!