Vajon Szél Bernadett férje tudja, hogy Magyarországon nőből nem lehet miniszterelnök?

2017. szeptember 10. 11:07

Demcsák a studióban több tízezer, ha nem százezer magyar választóba szuggerálta bele, Szél nem nyerhet, hiszen nő.

2017. szeptember 10. 11:07
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Szélnél ez a helyzet még durvább, hiszen Demcsák a studióban több tízezer, ha nem százezer magyar választóba szuggerálta bele, Szél nem nyerhet, hiszen nő. Pedig valójában egy erről készült kutatás szerint a társadalom egy elég jelentős része kifejezetten női miniszerelnökjelöltet szeretne (30%), a baloldali, liberális pártok szavazói között pedig ez az arány 60%.  Márpedig egy választáson nem 100%-kal kell nyerni, 2018-ban valószínűleg a választópolgárok (vagyis a teljes népesség) 25%-ának megnyerésével is bőven lehetne.

Vagyis való igaz, hogy adott politikai helyzetben jelenthet némi hátrányt (ahogy más politikai helyzetben előnyt is), hogy egy miniszterelnök-jelölt nő. A dolog attól igazán elborzasztó, hogy miközben Demcsák bizonygatja, hogy Szélből úgyse lehet miniszterelnök mert nő, az interjú folyamán többször is hozzáteszi, hogy ő a lenne a legboldogabb, ha az országnak női miniszterelnöke lenne, ő a nők pártján áll! Nem, Zsuzsa minden korábbi érdemed mellett, ha ilyen kérdéseket teszel fel, nem állsz a nők pártján.

Összességében nem azért írtam erről, mert ezt gondolom a legdurvább médiatorzításnak, amivel találkoztunk, vagy azt gondolnám, hogy Szél Bernadett lenne a legjobb miniszterelnök-jelölt (szerintem van jobb jelölt). Azt gondolom, hogy ezekre a dolgokra pont azért kell felhívni a figyelmet, hogy ne történjenek meg újra. Ehhez csupán egy kis mentalitás-változásra volna szükség. Talán ez a cikk segít az olvasókkal és az ATV vagy más műsorok szerkesztőivel is megértetni, hogy ha valóban azt gondoljuk, hogy jó lenne, ha Magyarország élén állhatna női politikus, vagy azt gondoljuk, lényegtelen egy politikus neme, mert a rátermettség számít, akkor jobban tennénk, ha nem ilyen kérdéseket tennénk fel. Nem csak a politikus nőknek, mindannyiunknak!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. szeptember 11. 10:17
A vajon biztos elcsúszna Berni.
Peter8811
2017. szeptember 11. 08:53
Hülye vagy Jámbor? Berni férje még azt is tudja honnan fúj a szél Berniből.
Negue
2017. szeptember 11. 00:31
Okos, rátermett nőből lehet. Szél sajnos nem ilyen. Ez a bökkenő. A többi dologról ne is beszéljünk. Talán 4-5%-nál kicsit többet kéne felmutatni.!
kérdés
2017. szeptember 10. 23:08
Rossz a levezetés. Ha nem lesz miniszterelnök, nem azért nem lesz, mert nő. Szél Bernadettnek küldöm: https://umweltmessung.com/wp-content/uploads/2015/06/Machen-Windkraftanlagen-krank.pdf
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!