A római szekér versenyhátránya

2017. szeptember 08. 11:47

A jelenlegi kormány irányvonala a polgári kultúrpolitikával ellentétes.

2017. szeptember 08. 11:47
Horváth Zoltán
Reflektor

„Az ellenzéki L. Simon művelődéspolitikai gondolatai a kulturális terület szinte minden ága-bogában ellentétes gondolatokat fejtett ki, mint amit kormánypárti országgyűlési képviselőként a mai napig támogat. A római szekér című könyvébe beszerkesztett Radikális változás – radikális kultúrpolitika című cikkében a 2010-es választásra készülő Jobbik kulturális programját elemzi. Akár csak a Jobbik álláspontja, L. Simoné is gyökeresen megváltozhatott azóta (legalábbis ennek ellenkezőjéről nem adott tanúbizonyságot) hazánk külügyi orientációját illetően (is), ami ugyebár kihatással van a kulturális diplomáciára is.

A Jobbik az akkori programjában leírt keletpárti és nyugatellenes irányultságára a Fideszes politikus így reagált: »Legyen szó akár a kulturális, akár a gazdasági kapcsolatok erősítéséről, egy magát konzervatívnak és kereszténynek tartó párt vezetőinek nem árt figyelembe venniük azokat a kulturális és politikai különbözőségeket, amelyek sokkal inkább elválasztanak bennünket a Jobbik által gyakran emlegetett Oroszországtól vagy (…) Kínától, Indiától.« (161. oldal) Vajon L. Simon László ma ezeket a sorokat Szíjjártó Péter vagy éppen Orbán Viktor figyelmébe ajánlaná?

Ha az L. Simon László által a szociálliberális kormányok kulturális politikájával szemben leírtak, megfogalmazottak valóban a polgári kultúrpoltikát jelölik ki, akkor egyértelműen kijelenthető, hogy a jelenlegi kormány irányvonala a polgári kultúrpolitikával ellentétes.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2017. szeptember 08. 19:36
Horvát Zoltán figyelmébe ajánlanám: nagyon vaknak kell lenni annak, aki Ny. Európát kereszténynek tartja!
Antigoné
2017. szeptember 08. 16:29
Ásít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!