Mi a Tett?

2017. augusztus 01. 21:18

A turbulens állapot kikezdi a közép hegemóniáját: jobbról és balról is új magyarázatok, új igények merülnek fel a dolgok menetét illetően.

2017. augusztus 01. 21:18
Varga ‘Nefelejcs’ Gergő
A Tett

„2017-re a magyar levegő megváltozott. Nem egyszerűen amiatt, hogy a választás elő évébe értünk, ami a szokottnál jobban is kiélezi a közélet ellentmondásait, hanem azért is, mert az egész világunk összeomlani látszik. Kilenc évvel a gazdasági világválság után a demokrácia globális válságát éljük, a történelem vége helyett újra a történelem legborzasztóbb szakaszait.

Ez a turbulens állapot kikezdi a közép hegemóniáját: jobbról és balról is új magyarázatok, új igények merülnek fel a dolgok menetét illetően. Jelen évben azt látjuk, hogy az inga teljesen kilengett jobbra: de pont ez a kilengés az, ami lendületet ad a baloldali rendszerkritika új hullámának.

A Tett ebben a lendületben született: különböző emberek, baráti körök és tenni akarás keveredése. Ha úgy tetszik, zászlóbontás, hogy itt vagyunk, jövünk mi is.

2017-re a magyar rendszerkritikus közvélemény egyre bátrabb, egyre erősebb, még ha azt is látjuk, hogy az intézményes ellenzékünk romokban, a kulturánk megtépázott (legalábbis más országok aktív közösségeihez képest), a sarokba szorultunk vagy a megélhetésért küzdünk, miközben a »létező szocializmus« stigmáját is le kell vedlenünk magunkról.

Az építkezés viszont megkezdődött, úgyhogy jövünk mi is kövezni az utat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2017. augusztus 02. 09:00
" Jövünk kikövezni az utat" mondja egy ismeretlen valaki. Én csak egy útépítőt ismerek: " ÉN VAGYOK AZ IGAZSÁG AZ ÚT ÉS AZ ÉLET " Ez további ezer évekig- míg jő ama óra- így lesz ! A pillanat /mert a perc nekik hosszú/ emberkék meg nem számítanak.
Anonymtalan
2017. augusztus 02. 07:34
Újabb centrum párt kisérlet.
Korn
2017. augusztus 02. 07:11
Berlinben is szerveznek valami ellenállást. Őa szóvivőjük http://divany.hu/vilagom/2017/07/06/vay_blanka/ :D Egészen szürreális, de a világ ami jön még ennél durvább lesz sajnos.
orion
2017. augusztus 02. 06:57
itt vagyunk, jövünk mi is- már csak ti hiányoztatok! 2017-re a magyar rendszerkritikus közvélemény egyre bátrabb-azt pofátlanságnak hívják, nem bátorságnak a turbulens állapotot kikezdi a közép hegemóniáját-ezt még senki nem mondta, új-de csúcsértelmetlenség az inga teljesen kilengett jobbra: de pont ez a kilengés az, ami lendületet ad a baloldali rendszerkritika új hullámának-nem bogaram, nem erről van szó; a kutya ugat, a karaván halad, cizellálhatjátok új hullámnak a régi szart, de az attól még szar, még ha más mintát is fröcsköl szanaszét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!