Helyén mondott szó

2017. augusztus 26. 16:47

Vajon miért pont István király ünnepét tartotta a legalkalmasabbnak Veress püspök úr, hogy a lombikprogram ellen felszólaljon?

2017. augusztus 26. 16:47
Székely Attila
reposzt

„Megmondom őszintén, amikor először hallottam a fenti sorokat, elképedtem. Református lelkészként fogalmam sincs, miért okoz gondot Veres püspök úrnak, ha valaki részt vesz a lombikprogramban, ha a lombikprogramban gyermek születik, azt pedig tényleg nem értem, miért gond az, ha a kormány támogatja azokat a szülőket, akik annyira szeretnének gyermekeket. Vajon a lombikprogram lenne »a keresztény értékekre építkező társadalom önfeladásának mételye«? Tényleg? Vajon miért pont István király ünnepét tartotta a legalkalmasabbnak Veress püspök úr, hogy a lombikprogram ellen felszólaljon? Vajon István királynak, augusztus huszadikának van bármiféle köze, kapcsolódása ehhez? 

Nem értem, bár nyilván a gyakorlottak most rögtön azt mondják: »de a katolikus egyház tanítása a lombikprogrammal kapcsolatban az, hogy…«

Elfogadom. Ha a katolikus egyház tanítása más, mint amit én gondolok erről, akkor én nem szeretnék birokra kelni vele. Mindenesetre a református egyház – hiszem, hogy az Ige alapján – nem ezt tanítja. Az én refomrátus hitvallásom az, hogy Isten előtt egy élet sem felesleges, és meg kell tenni mindent az életért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ipolypart
2017. augusztus 27. 07:43
Három ismerősömnél volt beavatkozás. Az elsőnél nem sikerült többedszerre sem, aztán egyszer csak lett természetes úton. A másik kettőnél aranyos fiúk születtek, kár lett volna, ha nem lettek volna. A megmaradt embriókat is beültették, de sajnos nem sikerült kihordani. Lehet elméleteket gyártani, de a valóság más. Miért fosztották volna meg ezeket a fiatalokat a szülői érzésektől, ők mélyen hívők, más- más felekezetekből. Az egyik még a gyülekezete segítségét is kérte ima formájában, illetve véleményként. Hogy miért pont azt az embriót ültetik be és nem a másikat? Pont azért, amiért a természet is egyet választ ki és nem a másikat. Ezt nem tudhatjuk, titok.
noMores
2017. augusztus 27. 00:18
És csodálkozik a katolikus egyház, hogy telibeszarják a fiatalok, mikor ilyen kellemesen kirekesztő, tahó arcok lakják. Lombikprogramban sorban álló emberként meg is köpködném őket. De sebaj, mert kapnak annyi közpénzt, amennyit a Zorbán jónak lát a saját lelki üdvéért. A mi pénzünkből fizeti a búcsúcédulát. Ahogy a királyok szokták.
Morgen
2017. augusztus 26. 21:57
Ha jól érzékelem, elsősorban a természet rendjéről van szó. Lehet a teremtőhöz kötni , avagy máshoz ezt a "rendet", az egyházat az "zavarja", hogy több petesejtet termékenyítenek meg és bizonytalan a be nem ültetett embriók sorsa. A többi hablaty.
krotak
2017. augusztus 26. 20:01
Még a mélyen vallásos ember is úgy érzi, ha a különóráról haza-felé tartó 12 éves kislányt megerőszakolja tucatnyi HIV-es- szifiliszes , gonorrhoeás ember alja, akkor csak borzalmas, és borzalmasabb dolog közt lehet választani. A vallásosság csökkenésében nem kis szerepe van azoknak, akiknek három titkos szeretőjük, s tíz törvénytelen gyerekük van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!