Megállíthatatlan nyomulás

2017. augusztus 07. 06:28

Azt igazán nem mondhatja senki, hogy Orbán Viktor csak a sajátjaira hallgatott egykor (ha egyáltalán). Medgyessy Péter egyik kijelentését például teljesen magáévá tette, szinte parancsként kezelte.

2017. augusztus 07. 06:28
Sebes György
Sebes György
Népszava

„Azt igazán nem mondhatja senki, hogy Orbán Viktor csak a sajátjaira hallgatott egykor (ha egyáltalán). Medgyessy Péter egyik kijelentését például teljesen magáévá tette, szinte parancsként kezelte. A mondat így hangzott: »Akinek televízió kell, vegyen magának.« Hogy aztán azért teljesítette-e maradéktalanul az »utasítást«, mivel az akkori miniszterelnök mondta, vagy mert értékelte a gazdasági szakember intencióját, esetleg csak megfogadta az idősebb, tapasztaltabb ember tanácsát, ma már teljesen mindegy. A lényeg az, hogy rájött – bár feltehetően addig is tudta –: a hatalom megszerzéséhez és megtartásához uralnia kell a médiát és a sajtót.

Medgyessy mondata 2002 augusztusának legvégén hangzott el. Nem előzmények nélkül. Arra reagált ugyanis, hogy a választási veresége után hosszabb időre elbujdokolt Orbán első nyilvános szereplésén az akkor még valóban közszolgálati Magyar Televízió felosztását javasolta. Olyan médiatörvényt szorgalmazott, amely két egyenrangú csatornára osztaná a köztévét. Az egyik lett volna a kormányzó szocialistáké, a másik meg a »polgári, nemzeti erőké«. Minthogy azonban a miniszterelnök lesöpörte felvetését, hát más módszerekhez folyamodott. Régi harcostársával, Simicska Lajossal hozzáfogott saját médiabirodalmuk felépítéséhez. Viszonylag rövid idő alatt meg is csinálták.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. augusztus 07. 21:54
Pedig az Úr nektek adta a sajtot, Orbán kiénekelte a szátokból. Azért hogy gumilövedékkel lövettétek a népet te is felelős vagy.
GV0917
2017. augusztus 07. 11:27
Gyuri, öblítsd ki a szád, mert a sok fekáliától nagyon penetráns. Még a Népszavát is átszúrja a bűz! Azt pedig nem mindenki tudja elviselni.... Szóval ezt akarod beadni,hogy direkt nálatok volt anno a "bölcsek köve." 24 karátos SiO2.+ 12 mol HOH,magyarul "bölcsek kavicsa." Közönséges békasó!Sóder!Ezt lökitek folyamatosan! Aki igazi szakember volt, az is a valamikori a RIKKANCSOK közül került ki! Csak hát mondták nekik, áruljanak KOMMUNISTA sajtót...Nem akarták. Végül egy tajtrészeg mandró elkezdte 1945 augusztusában árulni a termékeket! ..Hírlap, Hírlap!! Itt a Hírlap! Népszava, Néplap, Debrecen! Hírlap, Népszava, Ludas a Matyi!--- csapó :5 év kiszabva a debreceni Iparkamara előtti Népbíróságon! Fellebbezett!! Ítélet: 15 év!
zakar zoltán béla
2017. augusztus 07. 10:14
oloiok
Kandeláber
2017. augusztus 07. 09:51
Vén hülye aljanépszavás libsi, a hitgyüli és Simicska is vett magának tévét, a Retek Klub pedig - amikor éppen nem Győzikét, valóságshowt vagy ötvenszer ismételt "zs" kategóriás akciófilmet nyomat - öt percenként negyedórás reklámblokkal a híradókban csak a dékás-momentumos szövegeket visszhangozza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!