Demokraták, ne aggódjatok!

2017. augusztus 08. 06:55

Nem is értem, miért nem tüntetnek Gyurcsány Ferencék, Botka Lászlóék, Szél Bernadették, vagy Gulyás Mártonék, Vágó Gáborék a Jobbik irodái előtt véres zászlóval, a jogállamiságot féltve.

2017. augusztus 08. 06:55
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„A műveltségi cenzus, azaz a választójog iskolázottsághoz kötött szűkítése régi és igen népszerű téma. Már akkor sokan beszéltek róla a konzervatív elitista és a radikális nemzeti értelmiség körében, mikor a MIÉP és Csurka István képviselte az ötletet, majd az ezredfordulón megalakuló Jobbik. Leginkább az olyan diplomások körében volt vitatéma, akiknek kedvenc olvasmányai között Nietzsche, Evola, Szabó Dezső, vagy Hamvas Béla könyvei sorakoztak. És népszerű volt a választójog szűkítése úgy általában a MIÉP- és a korai Jobbik-szimpatizánsok körében, hisz rímelt a Horthy-korszakra, illetve mindenki tudta, hogy leginkább a »buta és megvásárolható szavazatú« cigányokról szól.

(...)

És mindezek ellenére egyesek csak szedik elő azokat a kutatásokat, amelyekből megállapítják, hogy számszerűen, a százalékokat nézve megérné a Jobbiknak a műveltségi cenzus. A balliberális, mindig független és objektív haladó média pedig címlapon hozza ezeket az elemzéseket. Szakszerűen, magyarázva a szakmaiság látszatát nyújtva megmagyarázza a vélelmezett okokat. Miközben jócskán elfeledkeznek, így az olvasók gondolatait is elterelik arról a tényről, hogy az egész javaslat olyan messze van az általuk mindig hangoztatott jogállami és demokratikus értékektől, mint Makó Jeruzsálemtől. Amúgy teljesen ellentétes a fennkölt uniós elvektől is. Nem is kell már emiatt aggódni. A buggyantabb bár beveszi, de az értelmesebb véleményvezér számára igencsak kínos lehet a magyarázkodás. 

Nem is értem, miért nem tüntetnek Gyurcsány Ferencék, Botka Lászlóék, Szél Bernadették, vagy Gulyás Mártonék, Vágó Gáborék a Jobbik irodái előtt véres zászlóval, a jogállamiságot féltve. Miért nem posztolnak a Vágó Istvánok, a Gálvölgyi Jánosok a fasiszta veszélyről… Hogy miért nem kampányolnak a nyitott társadalom Soros-bérencei a javaslat ellen. Hogy miért nem harsogja a Hír Tv, a Magyar Nemzet, az Index, vagy éppen a Magyar Narancs sem, hogy micsoda mocskos antidemokratikus javaslat ez… És azt sem, hogy az unióból miért nem érkeznek a szokásos kritikák, melyeket nyilvánvalóan az itthoni ellenzék mond tollba Magyarország második leg­esélyesebb, a saját véleménye szerint kormányra készülő pártja ellen. Illetve dehogynem értem…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2017. augusztus 08. 14:20
Nem demokraták, ez az oka. Nem demokrata az a párt, aki külföldi segítséget kér a választásokhoz!
dakotasámán
2017. augusztus 08. 13:15
"Nem is értem, … Hogy miért nem kampányolnak a nyitott társadalom Soros-bérencei a javaslat ellen." sok mindent nem értesz te ervin, de soros bérencezni tudsz, ez a lényeg, így maradhatsz a magyar szennylapnál, a főgenya egyik kifizető helyénél.nem az eszed miatt vagy ott, mint ahogy jelezted is írásodban. de, ha ezt sem értenéd segítek, - mert ma ilyen napom van -, a nyelvcsapásaid miatt fizet a habonyművek, kellesz hablaty papagájnak.
Szívemből magyar
2017. augusztus 08. 11:48
Nagy ervin itt burkoltan azt írta le, hogy ő is egyetért ezzel a javaslattal, csak hát nem megvalósítható, tehát a Fidesz nem állhat elő ezzel (?), úgyhogy a Jobbik se álljon elő vele, mert még elszedi a szavazókat a Fidesztől és hát hogy merészel bármelyik párt is ilyet..Egyébként a ballib média igenis felháborodott ezen, Kálmán Szolga is közölte tegnap Gyöngyösinek, hogy "ehhez nincs joguk".
még fokozza
2017. augusztus 08. 11:26
Tévedtem Ervin, te tényleg csak ilyet tudsz írni :) Nem baj, jó ez a Fidesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!