Lovakrul

2017. augusztus 08. 07:03

Mi az ördögnek kell nekünk egy 3,5 milliárd forintba kerülő lovarda a budavári kulturális negyed kellős közepén?

2017. augusztus 08. 07:03
N. Kósa Judit
Népszava

„Ráadásul a másolat építészeti minősége csak a probléma egyik oldala. A másik a kínzó kérdés, hogy tulajdonképpen mi az ördögnek kell nekünk egy 3,5 milliárd forintba kerülő lovarda a budavári kulturális negyed kellős közepén? Még akkor is, ha a lovak időleges távollétében rendezvényhelyszínként tervezik működtetni. Bálokat, fogadásokat, konferenciákat most is prímán lehet ugyanis tartani a Nemzeti Galéria, a Budapesti Történeti Múzeum és a Széchényi Könyvtár környező, tágas tereiben.

Fölöttébb valószínű tehát, hogy a lovarda nem más, mint ajtórésbe dugott láb. Még a választás előtt átadják, felavatják valami pompás lovas eseménnyel, és széttárják a karjukat: emberek, ha azt akarjátok, hogy az egész palota ilyen »eredeti«, ennyire szép legyen, akkor nem kell mást tennetek, mint ránk szavazni. Mi majd visszaépítjük az összes többi díszes micsodát is nektek, amelyekről csak a kommunisták állítják, hogy egyrészt feleslegesek és drágák, másrészt már a maguk korában is rikítóan ízléstelennek tartották őket nem kevesen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2017. augusztus 09. 10:50
Mi a francnak kell nekünk felújítani a 3-as metrót, hogy megálljon Kósáné Kovács Magda volt miniszter leány gyermekének a klinikák megállóban? :D
néhai Ch.Pilot
2017. augusztus 09. 01:10
Te vén kanca, neked örülnöd kellene a hírnek! :-)
nyugalom
2017. augusztus 08. 20:32
Hagyjunk mindent pusztulni, ha mar a raforditando penz nem mehet a szoci-libsi tanacsadok zsebebe!
miklos robert
2017. augusztus 08. 19:00
miért nem néz utána a kedves újságírónő az adott témának mielőtt rutinból (és előítéletből) ír a Hauszmann épület nem volt rossz, a vári épület struktúrában szükség van rá, funkcionálissá tehető az 1:1-es épületrekonstrukciókkal (ha jók) semmi baj nincs az un. Velencei charta idejétmúlt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!