Miért titkolják az álcivilek pénzforrásaikat?

2017. augusztus 17. 07:42

Miközben az átláthatóság bajnokaiként tetszelegnek, addig az álcivilek sem nálunk, sem Olaszországban nem akarják kőkemény politikai tevékenységük támogatóit felfedni.

2017. augusztus 17. 07:42
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér

„A »mediterrán taxi« a magukat civilnek mondó szervezetek pénzforrásaira irányította a figyelmet. Miközben az átláthatóság bajnokaiként tetszelegnek, addig az álcivilek sem nálunk, sem Olaszországban nem akarják kőkemény politikai tevékenységük támogatóit felfedni.

(...)

A Huffington Post olasz kiadásában érdekes cikk jelent meg az egyik német »mentőszervezetről«, a Jugend Rettet (Fiatal mentők) berlini egyesületről. Az újságírónő megnézte a szervezet honlapját, ahol az utolsó, 2015-ös beszámoló még 21 ezer euró éves bevételről szól. A bevételi oldalnál feltüntetett karácsonyi vásárokon és jótékonysági esteken átlagban 60-200 euró adomány jött össze, ami a többi felajánlással és támogatással együtt érte el az éves 21 ezer eurót.

A friss számokat még nem ismerjük, ám a közösségi oldalukon már 16 akcióról és 14 ezer tengerből kimentett emberről írnak. Becslések szerint működésük akár évi félmillió euróba is kerülhet, amit nehéz csak adományokból és karácsonyi vásárokon eladott képeslapokból előteremteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2017. augusztus 18. 21:09
Az emberekre és a szervezetekre vonatkozó törvényeket nem az civilnek látszók hozzák. Vannak akik arra is kíváncsiak, hogy a lengyel vendégtüntetők utazásait kik finanszírozzák, és ha őket Lengyel forrásból utaztatják, akkor ez külföldi forrás felhasználásának számít-e? Végül is ki kapja ezt a külföldi forrást.
pemete jakab
2017. augusztus 17. 20:12
"Miért titkolják az álcivilek pénzforrásaikat?" Ja, így igaz. Ott van pl. a CÖF. Csak külön kérés után adták ki az adatokat. 508 millió az MVM-től, és ez csak egy tétel egy cégtől egy évben. AZ MVM állami cég, tehát állami pénzt, közpénzt kapott a CÖF. Úgyhogy nekik duplán indokolt lett volna kiadni az adatokat.
liberálzöld.
2017. augusztus 17. 16:18
Mivel ez az első "belföldi" cikk, így hát ide írom: Ugye ez az igazság! Mert viccnek nagyon durva lenne! Nem kell adóznia Schmidt Mária cégének Rendkívüli közgyűlésen döntött Schmidt Mária cége, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt., hogy kezdeményezi a szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (szit) való nyilvántartásba vételét, írja a Népszava. A parlament júniusban módosította úgy a szit feltételeit, hogy tőzsdei cégek is megszerezhetik a státuszt,  ami mentesíti a vállalatot a társasági és helyi adó megfizetése alól. Csak annyit kell vállalni, hogy a nettó nyereség legalább 90 százalékát ki kell fizetni osztalékként. A Népszava szerint hasonló lépésre készülhetnek a Mészáros Lőrinchez köthető Opus Global Nyrt.-nél is, ami szállodai révén kérvényezheti a szit tagságot. "
liberálzöld.
2017. augusztus 17. 15:25
Az álcivilek azért titkolják a pénzforrásaikat, mert qrvára b@xa az emberek csőrét, ha állami cégek - közpénzből - százmilliókkal támogatják őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!