Európai siker a Videoton célja

2017. augusztus 14. 11:27

Tíz éve nincs olyan nap, hogy ne kellett volna valamilyen okból a Vidi ügyeivel foglalkoznom. Interjú.

2017. augusztus 14. 11:27
Garancsi István
Nemzeti Sport

Az kétségtelen, hogy a Vidi képzeletbeli részvényeit ma sokkal magasabban jegyzik, mint amikor tíz esztendeje megvette az adósságban fuldokló, akkoriban a klublicencért is hiába küzdő klubot. De mit remélt? S ahhoz képest mit sikerült elérnie?

 Szerettem volna, ha állandósítjuk a helyünket az európai kupák csoportkörében és több UEFA-pontot gyűjtünk az évek során. Egyáltalán, az állandóság az, amit hiányolok, s ami talán Kovács Zoltán szerződtetésével érkezett el hozzánk. A személyében egyesül a szenvedély és a szakértelem, s nem csak a profi klubot vezeti jó érzékkel, de az utánpótlás rendszerét is jól összerakta, amióta nálunk dolgozik. Nemzetközi porondon is esélyes csapatot építünk, rendszeresebb nemzetközi sikerekre vágyunk.

Mennyi idejét, energiáját emészti fel a futball?

Körülbelül harminc-negyven százalékot, beleértve az MLSZ-elnökségi tagsággal járó feladatokat is. De tíz éve nincs olyan nap, hogy ne kellett volna valamilyen okból a Vidi ügyeivel foglalkoznom. És még mindig előkerülnek újabb és újabb problémák, olyanok, amelyek különböznek minden korábbitól.

Mikor lesz kész az új Sóstói Stadion?

 Mindenki ezt kérdezi tőlem, de én is csak azt tehetem, hogy továbbítom a kérdéseket a megrendelőnek, azaz a városnak és a kivitelezőnek, vagyis a Strabagnak. Én úgy hallottam, hogy jövő nyárra készül el a pálya.

Sokan a hátrányának, mások az előnyének tartják, hogy kívülről érkezett a magyar fociba. Megszerette a játékot?

Persze, hiszen már régóta az életem része.

Előfordul, hogy ott ragad a képernyő előtt mondjuk egy külföldi bajnokit nézve?

Na, azt azért nem. Elég nekem a saját csapatommal foglalkozni. Az, hogy kívülről jöttem, hogy nem vettem részt a magyar futball ilye-nolyan korábbi ügyeiben, kifejezetten előny volt, ahogyan sok szempontból volt egy helyzeti előnyünk tíz évvel ezelőtt. Mára ez eltűnt, a Ferencváros szervezett, nagy klub, az MTK kialakította a saját speciális klubmodelljét, Diósgyőrben is erős klub épül, nincsen már meg a kezdeti előnyünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2017. augusztus 14. 17:15
Igazán örülünk Pityu, hogy a Vidivel kapcsolatos bokros teendőid közepette azért szakítottál időt arra is, hogy új Simicskaként GENNYESRE keresd magad az állami megrendeléseken az elmúlt években. Igazi zseni vagy b+, csak a Mészáros Lölő hozzád hasonló nagy kaliber!
OrangeOrder
2017. augusztus 14. 13:27
Sok sikert a Partizán ellen, hajrá! És amit a Vidi 2010 óta összehozott, az itthoni szinten kimagasló, úgyhogy csak jókat tudok róluk mondani. Megérdemlik a szép új stadiont is.
zakar zoltán béla
2017. augusztus 14. 13:18
Ügy legyen! Hajrá!
noMores
2017. augusztus 14. 12:59
Na tessek, a Meszaros II. Megy a szeker, tolvajkam? 120meteres kegli a Kopaszin meglesz a fideszes haveroknak? Azert szar lehet a milliardokert cserebe egy olyan suttyoval egyutt szotyizni a vip-ben, mint orban. Meszarosrol-tallairol meg a tobbi sopredekrol ne is beszeljunk. Es a heti 1milliard a MET-bol? Eleg volt a gyereknek zsebpenzre? Szep lett a parkolohaz a duna mellett, igaz, hogy le kellett tarolni a partot, de azert csak jol jartatok... Milyen a seggnyalo, komcsi klienturahoz tartozni? Es attol tartani, hogy egy rossz nondat, es ugy jarsz, mint speder elvtars?...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!