Az iszlamisták ugyanúgy kreálnak ellenséget, mint a kormány

2017. augusztus 24. 17:46

Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány. Interjú.

2017. augusztus 24. 17:46
Gajus Scheltema
168 Óra

Ezért működik itt a migráció- és a Soros György-ellenes kampány?

Soros György sok mindenért kárhoztatható, elég csak a spekulációs ügyleteire gondolni. Ugyanakkor tiszteletet érdemel azért, hogy gigantikus összegeket fektetett a demokráciába és a civil társadalom felépítésébe. Ezért minden külföldi számára finoman szólva is furcsa a magyar kormány rendkívül intenzív és agresszív támadása ellene.

Világos az üzenete.

Igen, könnyű összekapcsolni a migrációval, ami amúgy is rendkívül összetett probléma, nincs rá fekete-fehér válasz.

 Önnek van válasza?

Első lépésként különbséget kell tenni menekültek és gazdasági bevándorlók között. Csakhogy itt a kormány mindenkit migránsnak tekint, senkit sem menekültnek. Vagyis nem ugyanazt a nyelvet beszéljük. Ráadásul Magyarországon nincsenek is migránsok, ez homogén nép. Hollandiában, elsősorban a gyarmati múltunk miatt, sok a bevándorló, mi nyitott társadalom vagyunk, befogadjuk az érkezőket. Nem számít, hogy valaki magyar vagy indonéziai. Abszurd módon a magyar kormány kampánya azért működik, mert ha a veszély távol van tőlünk, jóval nagyobbnak tűnik.

Nincs olyan nagyon messze a veszély: a közösség számos országában történt terrortámadás, a minap épp Barcelonában gázolt egy fanatikus.

Autósmerénylet bárhol történhet, a legtöbb a Közel-Keleten. És akkor most bombázzuk le a Közel-Keletet? Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2017. augusztus 26. 09:01
Egy ilyen idióta hogy lehet nagykövet? Nagyon gyorsan takarodjon haza!
illiberator
2017. augusztus 25. 20:22
Het is een worm!
makapaka2
2017. augusztus 25. 17:32
Ez egy korlátolt, hülye eszmefuttatása, aki nem való nagykövetnek. Mars haza!
kombinátor
2017. augusztus 25. 15:27
az index avval mentegeti a szarládát, hogy a 168 óra jelentéktelen kis lap, alig 10 ezren olvassák ... fel sem tűnt volna senkinek hahaha
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!