Lecke haladóknak

2017. augusztus 29. 06:41

Növeli, aki elfödi a bajt. De az is, aki a jót elhazudja. Legyen ez az új tanév első leckéje.

2017. augusztus 29. 06:41
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Idők

„Lássuk be, világviszonylatban nem a legjobb a magyar közoktatás minősége, még mindig kevesebben szereznek versenyképes tudást, mint az elvárható lenne, sokan morzsolódnak le anélkül, hogy bármiféle tudást szereznének. A pedagógusfizetések még mindig elmaradnak attól a szinttől, ami elfogadható egy ilyen áldozatos munkát követelő területen, és sok vetemedett ablakon süvít be a szél, amikor igazán ősziesre fordul az idő. De azt állítani, hogy az utóbbi időben semmi nem történt annak érdekében, hogy a helyzet javuljon, olyan gazemberség, ami vetekszik azzal, mintha valaki azt állítaná, hogy minden nagyon szép és minden nagyon jó. E gazemberség mozgatórugója egyébként nem más, mint az élet minden területén dúló súlyos világnézeti harc, ami kegyetlenül szakítja ketté a magyar társadalmat a nevelés-oktatás tekintetében is.

(...)

Lássuk tehát a hírek másik, reménykeltőbb részét is, hogy ne legyen olyan nehéz az iskolatáska! Az idei tanévkezdéskor szinte mindenki ingyen jut tankönyvekhez. A gyerekek jelentős hányada részesül ingyenes étkeztetésben. Az életpályamodell újabb lépéseként szeptembertől ismét nő a pedagógusok bére, az emelés mostanra eléri az ötvenszázalékos mértéket. Átfogó iskolafejlesztési program indul, melynek során négyszáz település 527 intézménye újul meg. Közülük csaknem háromszáz valamely hátrányos helyzetű járásban. A most kezdődő tanév végére minden intézménybe eljut a szupergyors internetszolgáltatás. Van kréta mindenütt.

Növeli, aki elfödi a bajt. De az is, aki a jót elhazudja. Legyen ez az új tanév első leckéje. Haladóknak!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Theorba
2017. augusztus 29. 13:09
Szálka/(geg)Gajdics
Berecskereki
2017. augusztus 29. 09:26
"25 év munka után egy középiskolai tanár keres 245 ezer Ft-ot nettóban" 2009-ben 160 ezer Ft-ot keresett. Nem több az adminisztráció mint korábban. Továbbra is vannak iskolatitkárok. A tananyag nem elavult, az oktatók oktatási metodikája az elavult, gyenge minőségű. Az oktatónak lehetősége van a tananyagot kiegészíteni.
chinasky
2017. augusztus 29. 08:45
...minden suliban párthű igazgató.. mondd tovább ottófasz:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!