Kapitalista, hűlt helyek – Erzsébetváros visszaszerzése

2017. augusztus 30. 11:45

A városhoz való jog (vissza)követelése, ha nem is antikapitalista tett, de ma nem lehet úgy csendrendelet követelni, hogy ne legyünk kapitalizmuskritikusok.

2017. augusztus 30. 11:45
Böcskei Balázs
Kettős Mérce

„A városhoz való jog (vissza)követelése, ha nem is antikapitalista tett, de ma nem lehet úgy csendrendelet követelni, hogy ne legyünk kapitalizmuskritikusok. S legyünk is azok bátran, nem kell tartani a bulinegyedben reprezentálódó különböző társadalmi hátterű nyugati, továbbá bizonyossággal középosztályi, Nyugat- és mókamikifétisben züllő hazai fogyasztók osztálykoalíciójától, flegma, cinikus támadásuktól. Ez a Budapest múltja és lakói szociális helyzete iránt kevés kegyeletet tanúsító falka nem harap (meg egyébként is, »Richard Florida Is Sorry«).

Budapest és Erzsébetváros sokat nyert a bulinegyed megszületésével, de sokat is vesztett. Egyik legnagyobb vesztesége lakossága eltűnése, hogy Erzsébetvárosban nincs éjszaka. A mai demonstráció és a továbbiak a visszatéréséért és a visszaszerzéséért folynak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alphaville
2017. augusztus 31. 08:32
Érdekes, libsikéink nem is oly rég, még nagy hangon védték a "bulinegyedet" -ez is milyen név, mi az, hogy bulinegyed, mert egyáltalán nem az - mondván milyen európai, legalább ez van itt nálunk mucsai magyarba', most meg tessék, szép lassan ők lesznek a leghangosabb ellenzői. Mi történt?
puszika
2017. augusztus 30. 15:53
Már pedig kedves Böcskei mulatozó libsi barátaid igencsak "rendszerkritikusk lesznek,és a jogaikat fogják emlegetni! Skandalum lesz a javából. De mit szól ehhez Karácsony polgármester???
atila68
2017. augusztus 30. 12:16
Mi van? Balázs, azt ugye tudod, hogy Kőbányán is emberek élnek?
tango47
2017. augusztus 30. 12:13
Hát tényleg: az igény az alvásra a tipikus kapitalizmus-ellenesség. Ennél értelmesebbnek tartottam eddig a posztolót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!