Ideje pappá szentelni nős férfiakat, írok a pápának

2017. augusztus 11. 13:56

8-10 egyházközségbe egyszerűen nem tudok papot küldeni. Ezt a toldozgatást, foltozgatást már nem lehet tovább folytatni. Interjú.

2017. augusztus 11. 13:56
Beer Miklós
SzemLélek

A katolikus püspökök sorában Ön az első, hazánkban mindenképp, aki a nyilvánosság előtt vállalja azon véleményét, hogy pappá kellene szentelni arra alkalmas nős férfiakat. Ideje van ezt kimondani?

Azt hiszem, ideje van. Most találkoztam egészen konkrétan olyan helyzettel, hogy 8-10 egyházközségbe egyszerűen nem tudok papot küldeni. Ezt a toldozgatást, foltozgatást már nem lehet tovább folytatni, hogy akár külföldről, Lengyelországból, Indiából papokat várunk. Nekünk kell megtalálni azokat az embereket, akikre rá lehet bízni egy egyházközség vezetését. Olyat, aki hiteles, szép családi életet él, akire rá lehet bízni a templom kulcsát, a közösséget. Azt még ki kell dolgozni, hogy milyen képzéssel lehetne ezeket az embereket segíteni szolgálatuk ellátásában. A pappá szentelés egy távlati lépés lenne.

Tervezi-e, hogy ezen törekvéséről tájékoztassa az Ön elöljáróit?

Tervbe vettem.

 Konkrétan Ferenc pápának fog írni?

 Igen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2017. október 31. 19:43
Október 31. a reformáció ünnepe. természetesen ilyenkor egy régi katolikus témát kell elővenni, ami már- nincs elég elég jelentkező katolikus papnak- lejárt lemez. Németországban a plébániákat számolják fel - százával - állítólag paphiány miatt. Én ezt nem hiszem, mert ahol gyülekezet van, ott akad-esetleg az egyetemes papság elve szerint- valaki, aki a gyülekezetet kezelje. Közben csak halkan megjegyzem, nálunk jelenleg 17 templom épül- perselypénzeink jó része is ezt szolgálja - és jópár templom felszentelésére került sor pár év alatt. Tartjuk magunkat Luther szavaihoz-ezt reformátusként mondom- aki arra a hírre, hogy jön a világvége, azt mondta, akkor még ma ültetek egy almafát! Áldás-Békesség! /Délelőtt a sportcsarnokban voltam!!!/
formaegy
2017. október 31. 15:20
A Mandi nyári ismétlőműsorra tért át? Ugyan azt a cikket hányszor dobják be? A szemléző annyira sem ismeri a technikát, hogy megnézze volt-e már a cikk? Egyszer-egyszer még elmegy, de amikor már folyamatos.... Nehogy már a Mandi is áttérjen a többi netes színvonalára!
néhai Ch.Pilot
2017. október 31. 13:58
Igen. Aztán jönne a következő lépés: ideje lenne pappá szentelni a férjezett nőket. Majd az ezután következő: ideje lenne pappá szentelni a férjezett férfiakat és a nős nőket. Sötét (hatalom) indul és három lépésben mattot ad.
Csomorkany
2017. október 31. 09:55
Azt hiszem, erre mondják, hogy "jól bevágta a féltéglát a kirakatba!" Valószínűleg bölcsebb hátradőlni, és figyelni a műsort, mint érdemben reagálni :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik