A nők lázadása

2017. július 29. 14:54

A magyar férfitársadalom jelentős része nem tud mit kezdeni azzal, hogy a magyar nő helyet követel magának a magyar nap alatt.

2017. július 29. 14:54
Tóth Szabolcs Töhötöm
Magyar Nemzet

„Az elmúlt egy-két évtizedben, akárhová nézünk, nőket látunk az önjobbító egyesületekben, a jógaórákon, de a férfiasnak mondott sportkörökben is sokszor már többen vannak, hogy az egyetemi előadótermeket ne is említsük. Ők azok is, akiknek még gyereknevelés mellett is jut idejük plusz egy nyelvet megtanulni, még egy diplomát szerezni, sőt ezen túl, micsoda luxus, olvasni is. Íme a teljes fegyverzet. Kill Bill, vendetta, süti előtt, vasárnap délután.

Tekintve, hogy a magyar férfi önbecsülését és egészségi állapotát megannyi történelmi trauma, megfelelési kényszer, a kenyérkeresőt felőrlő gazdasági irracionalitás kezdte ki az elmúlt évtizedekben, kollektív megrugdosása olcsó fogás lenne itt. Ám annyi legalábbis elmondható: a magyar férfitársadalom jelentős része nem tud mit kezdeni azzal, hogy a magyar nő helyet követel magának a magyar nap alatt.

Kórképe az értetlenségnek, hogy a vak komondoros, fiúkollégiumi mentalitás a parlamenti ülésteremben is megjelent – annyira, hogy egyes képviselőnők kénytelenek voltak a nyilvánosság előtt is szóvá tenni a külvárosi kocsmákra jellemző csujogatásokat és beszólásokat. Mindezek után azon sem lennék meglepve, ha a bizonytalan szavazók óriásira nőtt táborában többségben lennének a nők. Mégis, ebből az erjedő elégedetlenségből még egyetlen magyar politikai erő sem akart vagy tudott meríteni.

A lányt földre rántó fotós végül bocsánatot kért. Elkésett. Ám ez nem csupán az ő késedelme. Ez magyar késedelem. Ezek a nők túl régen állnak itt a tömegben dacosan, egyedül – az árnyékból kilépve. És egyre dühösebbek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Graf
2017. július 31. 20:06
Jaj! Kedves férfitársaim, adjuk oda a távvezérlőt a lányoknak, sőt cseréljünk szerepet. Ők csináljanak a kicsiből nagyot, keményet és azt sokáig. Mi meg összekarmoljuk a hátukat,még sikítunk is. Jaj emberek ! Végre vége a stressznek, oly felszabadult lettem !
néhai Ch.Pilot
2017. július 31. 18:44
A "magyar" szó indokolatlanul nagy számú alkalmazása a cikkben egyértelműen a szerző magyarellenességére (és Simicska-csicskaságára) utal. Kevesebb több lett volna. De a legtöbb az létt volna, ha a szerző meg sem írja ezt a baromságot.
Graf
2017. július 31. 10:36
Tóth Szabolcs Pöcsöm , a csajt pofán is lehetett volna vágni , elvégre egyenjogúak vagyunk.
korona
2017. július 31. 09:02
A társadalom = a nők. Mi férfiak, meg jobb lesz, ha befogjuk a pofánkat. Mert egy nő nem vacilál azon, hogy kirúgjon-e egy többgyerekes családapát a munkahelyéről vagy sem. Kirúgja. És kit vesz fel helyette? Egy szingli nőt. A férfi menjen talicskázni az építkezésen, menjen bányászni a szénbányába, menjen szántani, kapálni, ásni, cipekedjen, dolgozza betegre magát, hogy örök nyomorék legyen. A nők majd egyetemre járnak, ledoktorálnak, politizálnak és mint nagymamák migránst tartanak, akinek naponta négyszer is teljesítenie kell. Ezek szavaznak a társadalom - a nők - helyzetéről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!