Nyugalom, nem Orbán tüntette el Orwellt!

2017. július 06. 11:25

A kormány plakáttengere valóban az 1984-ből megismertek rossz paródiája.

2017. július 06. 11:25
Stumpf András
Válasz.hu

„A könyvkiadó, író Nyáry beavatja a fölhorgadt cimborákat: »A könyv szerzői jogainak tulajdonosa a szerző és a fordító, illetve ebben az esetben az örököseik. Az Európa Kiadó – gondolom – csak a mostani nagyszámú megosztás után vette észre, hogy az általuk kiadott könyv ingyenesen letölthető. Ilyenkor nemcsak lehetőségük, hanem kötelességük is a szerzők jogait képviselni a jogtalan felhasználókkal szemben. (...) A MEK kiváló kezdeményezés, én is rengeteget használom, a munkatársak mindig ügyelnek a szerzői jogokra, ez valami kínos tévedés lehetett. Jó, hogy nem csak a Nagy Testvér figyel.« (...)

Nem a Nagy Testvér (Orbán) figyelt tehát, hanem az Európa Kiadó. És mielőtt megpróbálkoznának vele fasisztázó-diktatúrázó Bokros Lajosok, most szólok: az az érv sincs rendben, hogy »de hát mutatja, mekkora a baj, hogy az első és leglogikusabb gondolatunk az volt: Orbán szedette le«.

Ez csak arról árul el sokat, aki ezt gondolta. Az összeesküvés-elméletek mindig tartalmaznak valóságmorzsát, ráadásul mindig nagyon logikusak. 

A kormány plakáttengere ettől még persze valóban az 1984-ből megismertek rossz paródiája. 

Arra megáll a párhuzam. A MEK-történetre viszont cseppet sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2017. július 07. 12:58
Azt hittem én is, hogy feleslegesek a plakátok..aztán ma a buszmegállóban két idősebb asszony nézegette ezt a bizonyos Soros plakátot.."Ki lehet ez..kérdi az egyik..Nem tudom..feleli a másik..ezek szerint ez hozza a feketéket..hát valószínűleg ez..akkor ez egy sátánfajzat..az.." zárult le a párbeszéd..Szóval legalábbis ez az egy plakát a buszmegállóban biztosan megérte a pénzét..
Bolond Istók
2017. július 06. 23:41
Bármerre megy az ember Budapesten a diabolikus tekintetű Vona mutogat rá, meg, hogy ti dolgoztok ás lopnak, meg leváltjuk... de a kormány plakáttengere az a 1984-ből megismertek rossz paródiája. Oké, értem én. Simicska bölöncének kéretik a kasszához fáradni.
flesh ripper
2017. július 06. 19:29
Zsírgeci bérfirkásza megfeledkezik arról, hogy a Jobbik (a gazdája által pénzelt bábpárt) plakáttengere, igen, "plakáttengere valóban az 1944-ből megismertek rossz paródiája", vagy még inkább, a 1950-ből megismertek rossz paródiája. A Zázrivecisták, valódi, anakronisztikus náci-bolsi stilisztikai plakátstúdiumok. Vagy azoknak ostoba karikatúrái. Ahogyan Zázrivecz a gülüszemű pakisztáni pária-vezér előbújik a Kinder-tojásból, mint egy hülye négernyuszi és gyémántköves pecsétgyűrűs mutatóujjával rábök az irizáló, fényes zsírgecis Jövőre. Milyen objektív lett a Zsírgeci eme apró bérfirkásza, Junior Stumpf, amióta a pénztár a folyosó másik végére költözött!
Pikkelő
2017. július 06. 18:30
Nem kell aggódni, 2020-ban fog lejárni a védelem (az íróé), félek még aktuálisabb lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!