Nem mi tehetünk arról, hogy nektek rossz

2017. július 11. 20:23

Rendkívül zavaró, amikor engem, minket hibáztatnak olyasvalamiért, amihez semmi közünk. Mint ahogyan nyilvánvaló képtelenség a melegek legfőbb követelése, a homoszexuális házasság legalizálása.

2017. július 11. 20:23
Ratius
Ki ette meg?

„Ha megnézzük a társ-, pár-, és partnerkereső oldalak végtelen virulenciáját, be kell látnunk, nincs is könnyű dolguk. Bizonyosan nehezebb, sokkal nehezebb feladat előtt állnak, mint a hetero párkeresők. Miközben emezeknek sem olyan egyszerű. Gátlások, elvárások, félelmek, szorongások, önértékelési zavarok és a fene tudja még, mi minden nehezíti meg a párkeresést a normális férfiak és nők között...

(...)

Rendkívül zavaró, amikor engem, minket hibáztatnak olyasvalamiért, amihez semmi közünk. Mint ahogyan nyilvánvaló képtelenség a melegek legfőbb követelése, a homoszexuális házasság legalizálása. A Pride orátorai között azt üvöltötte valamelyik szónok: a melegeknek is joguk van a családhoz.

Persze, hogy van hozzá joguk, de nem mi, a normális többség tagadjuk meg ezt tőlük, hanem a természet. Nem azon múlik a család, hogy összeházasodhatnak-e az együtt élők, hanem azon, hogy képesek-e megteremteni a maguk személyes és közös jövőjét. A család olyan ígéret, ami a közös egzisztencia felépítéséről, a gyermek-, unoka-, és dédunoka vállalásáról, a másik holtig tartó elfogadásáról szól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2017. július 12. 09:32
Egy hazugság (elolvasva az eredetit találtam még...) és egy csúsztatás: "...nem mi, a normális többség tagadjuk meg ezt tőlük, hanem a természet..." - Túl azon, hogy a "normális" szó rögtön behelyezi az érintetteket egy lesajnált közegbe, természetesen NEM a "természet" tagadja meg a "családot". A család ugyanis - pontosan az a formája, amiről szó van - teljes mértékben emberi kreáció. Azt, hogy Ön (ha hívő) azt HISZI: isteni, az az Ön magánügye, mert hitekkel a közösség nem foglalkozik. A közösség számára a kézzelfogható, valódi, tényszerű érdeke a legfontosabb. És egy nyíltan, felvállaltan homoszexuális nem fog a "természet" (vagy Isten) óhajára hetero kapcsolatot létesíteni, hanem "megoldja" a dolgot "természetes" vagy mesterséges, de mindenképpen emberi módon. És családot alapít! "Nem azon múlik a család, hogy összeházasodhatnak-e az együtt élők, hanem azon, hogy képesek-e megteremteni a maguk személyes és közös jövőjét." - Hát persze, hogy nem! De nem is azt kérik! (Legalábbis ezt már csak ritkán ítélik el...) Nem a "normális" együttélést, gyermekáldást, és -nevelést (és unokákat), felkelés utáni együtt-reggelizést, munkába menetelt, utána közös családi, baráti kikapcsolódást, szeretet, közös gondokat és azok közös megoldását, a nehézségek együttes leküzdését a sírig, hanem ennek TÖRVÉNYESÍTETT, intézményesített formáját. Ahogy a többieknek is megadatik.
tothjanj
2017. július 12. 08:37
"nyilvánvaló képtelenség a melegek legfőbb követelése, a homoszexuális házasság legalizálása" Kizárólag állami döntés kérdése, az állam azt is mondhatja, hogy egy levelibéka és egy androidos okostelefon kapcsolatát is házasságnak ismeri el, ha a választói erre felhatalmazzák.
malakka
2017. július 12. 08:08
Ez az egész szarakodás nem más, mint a (megélhetési) SJW-ok számára új csatatereket találni. Nem más, mint muníció a hibbant agyúak számára. Hogy jogfosztottságra hivatkozva kirekesztéssel lehessen vádolni az Alaptörvényben rögzített családmodelltől a homoszexuális pár templomi esküvőjében való részvételt megtagadó papot. Márpedig a kirekesztés vádját meglehetősen sikeresen használják a SWJ-k, sikerült elhitetni az átlagpógárral, hogy az olyan csúnya dolog, hogy jobb ha egy életre bűnbánatot gyakorol. Add meg két buzinak az egymással való házasságkötés jogát, és elvetted - mindenkitől, tőlük is - az olyan fogalmakat, mint család, apa, anya, gyermek. Ráadásul újabb csatateret nyitsz a hibbant agyúak számára, a "kirekesztés" lehetőségének megsokszorozódásával. Add meg két buzinak az egymással való házasságkötés jogát, és cserébe elvetted a gyermeknek azt a jogát, hogy egészséges szociális mintát kapva nevelkedhessen. Amire persze az a válasz, hogy az természetesen kirekesztő. Add meg két buzinak az egymással való házasságkötés jogát, és nem teszel mást, mint asszisztálsz ahhoz, hogy a hibbant agyúak vindikálják maguknak a jogot felülírni mindent, amire az emberi civilizáció kb. 15.000 éve épül. Mindezt pedig azért, hogy továbbra is anyagi és politikai hasznot könyvelhessenek el azok, akik azért harcolnak, hogy házasodhassanak egymással azok, akiknek - többségüket tekintve - ez még rémálmaikban sem jut eszébe. Mellékszálként: tudod, hogy melyik az a jól körülírható csoport, amely kapcsán a legnagyobb a pedofil magatartás esélye? Nem. Nem találtad el. Nem a katolikus papok (az maximum részhalmaz). Hanem a homoszexuális férfiak. Nosza, engedd csak az örökbefogadást számukra.
tevevanegypupu
2017. július 12. 07:33
Amig egy meleg nem tudja elfogadni saját magát - így sikerültem, pech de az életben mindent akkor is elérhetek és reggel a madarak nekem is csicseregnek - addig mindig hibáztatni fog valaki mást..ezért a pride, ezért a házassági jog és a gyermekek követelése..De még ha meg is kapják, akkor is mások maradnak..Ha ezt tudomásul veszik, sokkal de sokkal jobban érzik majd magukat a világban..ahogy akkor is, ha nyugodtan és csendben, magamutogatás nélkül élik az életüket..nyugodtan egy azonos neművel. Manapság ehhez tényleg minden joguk és lehetőségük meg van..anélkül is, hogy külön kellene vonulniuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!