A demokrácia tünetei

2017. július 31. 17:47

A tanult örömtelenség vasökle a liberális média szakmunkásaira csapott le a legbrutálisabban.

2017. július 31. 17:47
Paranoid Android
Paranoid Android
kiettemeg

„Nem liberális körökben évek óta gyakran használt pszichológiai szakkifejezés a »tanult örömtelenség«, amely az ily módon károsodott személyiségeknél hamarosan a »kóros kárörömnek« adja át a helyét. Tanulságok vizes VB után.

Nem kétséges, sokakat érintő betegségről van szó, amely sajnos komoly hatással van a beteggel együtt élő, dolgozó emberek személyiségére. Mindenkire, aki kénytelen elszenvedni, hogy folyamatosan negatív hírekkel és interpretációkkal bombázzák, és egyes emberek, embercsoportok aktív gyűlölésére akarják rávenni, pusztán csak azért, mert azok éppen jól érzik magukat vagy csak nem érzik magukat rosszul.

A tanult örömtelenség az úgynevezett »hurráoptimizmus« ellentéte, de nem egy személyiségen belül, az ebbe a túlzásba eső emberek ugyanannyira idegesítőek, mint nyomott társaik.

Nehéz nem észrevenni, hogy a tanult örömtelenség vasökle a liberális média szakmunkásaira csapott le a legbrutálisabban, akik szabályosan a pokolban érzik magukat attól, ha boldog, elégedett vagy akár látványosan nem elégedetlen emberekkel kénytelenek egy országban tartózkodni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2017. augusztus 01. 10:05
Miközben az elmúlt években minden megnyilvánulásukban demonstrálták a fenn leírtak valódiságát, az ide irkáló libsi kommentelők most eltartott kisujjal dacosan kijelentik: az nem is úgy van, és Orbánadiktátor. Ezzel is alátámasztva a diagnózist.
tevevanegypupu
2017. augusztus 01. 09:58
Eleinte lelkesen olvastam, hallgattam és néztem minden ellenzéki újságot és televiziót, hallgattam a rádiót..Aztán lassan abbahagytam. Hihetetlennek találtam, hogy - persze vannak még hibák elvtársak - hogy a tények ellenére és azért is hazudnak, hazudnak, hazudnak. Nem ferdítenek, nem csúsztatnak..hazudnak. Utánanéztem, tapasztalatból mondom..Mikor a hír24 tv utolsó adását megnéztem a story4-en - megszűnt szerencsére ott ez a tv - elhatároztam, hogy többet nem hallgatok ilyesmit..Aztán mikor egy riportban a Móra könyvkiadó jelenlegi tulajdonosáról azt olvastam a 24 hu-ban, hogy tisztes polgári családban nőtt fel a körzeti orvosi édesapa meg az írónő édesanyja mellett..na, hát ugyan olvasom tovább, de csak mint mesét..Hihetetlen. Na persze vannak akik ebből tájékozódnak..azért esnek annyira pofára minden választáson 2010 óta..
szancso
2017. augusztus 01. 03:36
Sajnos tökéletesen igaza van a szerzőnek, ezt tapasztalom a saját családomban, akik ATV-t - mára már a pár évvel ezelőtt még gyülölt - Hir TV-t nézik, Népszabi helyett Magyar Nemzetet olvasnak, és bár jól megy soruk, ennek ellenére állandóan siránkoznak és vissza büfögik az "itt minden sz..r" jelszót. Csak, hogy érzékeltessem: tavaly itt nyaralt a lányom a barátnőjével és a gyerekeikkel NO-ból. Elmentünk meglátogatni a testvéremet, aki ugyan együtt lakik, de nem egy lakásban, a fiával és annak három gyerekével. Az udvar egy része játszótér, hinta, homokozó, vár, trambulin, uszómedence. Annyi játék, amennyi egy ovódában sincs. A német kisfiú - aki nem egy Hartz 4-es családból származik, kijelentette, hogy ő itt marad, ebben a klassz oviban.
Mich
2017. augusztus 01. 00:56
»tanult örömtelenség« és »kóros káröröm«... ...tudom kikről van szó, a libsi+bolsi+náci média betanított munkásairól...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!