Isten ott lesz a Pride-on, ahogy eddig is

2017. július 08. 13:13

Ők együttérzésből, a kirekesztés elleni tiltakozásul csatlakoznak a tömeghez, s miközben így tesznek, talán naivan cselekszenek, de bizonnyal Krisztust hordozzák a szívükben.

2017. július 08. 13:13
Gégény István
SzemLélek

„Van olyan keresztény, aki másként érzi helyesnek a hozzáállást, és részt vett és/vagy részt vesz a felvonuláson. Ha nem is értek egyet velük, érteni vélem, mi az az indok, ami ezeket az embereket ilyesmire indítja. A céljuk legkevésbé a botrányokozás, avagy a botrányokozással való szimpatizálás. Ők együttérzésből, a kirekesztés elleni tiltakozásul csatlakoznak a tömeghez, s miközben így tesznek, talán naivan cselekszenek, de bizonnyal Krisztust hordozzák a szívükben.

Már ez is elég indok lenne, hogy belássuk, Jézus a maga sajátos módján részt vesz a programon. Azt egyetlen kereszténytől sem olvastam, hallottam, hogy szerinte Jézus »ott csápolna« a tömegben. Ez annyira nyilvánvaló – mármint hogy nem csápolna a tömegben –, hogy vitatni is felesleges.

A nyomósabb indok amellett, hogy felismerjük Krisztus jelenlétét egy ilyen felvonuláson, nem más, mint hogy Ő mellettünk is ott áll. Annak ellenére, hogy bűnösök vagyunk mi is. Mindenki. Ő ott van a szegénynegyedekben, a cigánysorokon, a bűnbandák közelében, a korruptak, a gyilkosok, a hazugok mellett. Ott van mindenhol földi életünk során, és megtérésre, megújulásra, a szívünk megtisztulására hív.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gegenyistvan
2017. július 09. 17:10
Ha esetleg valakit érdekel a hozzászólók közül, jelzem, hogy a jelenleg az eletjel.hu címen található tartalomnak semmi köze az egykori, 2013 óta nem működő Életjel Rádióhoz, sem hozzám. A domain használati jogát évekkel ezelőtt nem hosszabbítottuk meg, valaki megvette, és azt jelentet meg ott, amit akar. Ha már ennyi géniusz gyűlt itt össze, akár valamelyikük rá is kereshetett volna, hogy a semmilyen rádiós tartalmat, semmilyen rádióhallgatási lehetőséget fel nem kínáló, a fenntartó személyét eltitkoló honlap vajon kinek a tulajdonában van aktuálisan. Megtettem helyettük: egy bizonyos sárospataki székhelyű Lakatos Csaba áll az eletjel.hu mögött adminként.
zakar zoltán béla
2017. július 09. 09:41
JJJJJJJJJJJÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉDÁS
néhai Ch.Pilot
2017. július 08. 21:02
Nyálas műkeresztény, aki a neki nem tetsző hozzászólásokat kimoderál(tat)ja a Szemlélek blogjáról Gégény! Szerinted ha Jézusnak blogja lenne, cenzúrázná a hozzászólásokat?
Phötön
2017. július 08. 19:57
Az orvosok már tervezik az életmentő gégénymetszést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!