Kevésen múlt az újabb Szentendrei úti tragédia

2017. június 18. 10:02

Újra és újra látnia kell mindenkinek, hogy az autó fegyver és pusztít, ha a vezetője nem jól méri fel a képességeit.

2017. június 18. 10:02
Zách Dániel
Totalcar

„Van ebben az országban egy húszas-harmincas emberekből álló réteg, amelynek tagjai rossz minták közt vergődnek és hatalmas szerencsére van szükségük, hogy az evolúciós harcuk ne azzal végződjön, hogy csatlakoznak egy kaszthoz, ahol – bár szép életkilátások vagy biztos egzisztencia (és ezzel igazi veszteni való) nem feltétlenül adott –, az egyediséget a kétéves hűségidővel nagy nehezen elért iPhone 6S, vagy a kínai téli gumikon gördülő, elaggott német prémiumautó jelenti.

A péntek éjjeli balesetben ketten megsérültek, de tudomásom szerint senki nem vesztette életét. A roncsok látva nem a nyílegyenes úton megcsúszó BMW vezetőjének köszönhető, hogy nem történt újabb tragédia. Aki kételkedne, az gondoljon bele, hogy csúszhat meg egy száraz, egyenes úton egy autó és mekkora sebesség szükséges ilyen romboláshoz?

Ma tilos részletes balesetelemzést készíteni, mint ahogy nem tettük ezt a márciusi tragédia, illetve a néhány hete, a Dózsa György út és a Kassák Lajos utca kereszteződésében történt, szintén tragikus baleset kapcsán sem. Felkiáltójelet kell tennünk ezek mellé az esetek mellé, és eshetőségekről kell beszélnünk. Újra és újra látnia kell mindenkinek, hogy az autó fegyver és pusztít, ha a vezetője nem jól méri fel a képességeit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2017. június 19. 10:40
Láttam a Dózsa György úti baleset okozójának fényképét: hát egyből egy cella, és cellatársnak egy súlyzó, hogy így ketten fejben sakkozhassanak.
józan paraszti ész
2017. június 19. 00:15
Danikából előbújt az SI faktor. "egyediséget az .............., elaggott német prémiumautó jelenti". 30 éve Mercédesszel járok ,mert - kevesebbet fogyaszt mint egy kis kategóriás autó (7-8 ) -elfér benne a család és a bevásárlás/nyaralási cucc -olcsóbb a fenntartása mint egy kisautónak -kisebb az értékvesztése -sokkal biztonságosabb mint egy mi autónk (fontos nekem a család -erős elhúzza az utánfutót, még dombnak is - a kényelemről már nem is beszélek És örülök, hogy sokan vágynak rá (mint Dani is) és nem merik megvenni, mert így még viszonylag olcsón tudom megvenni. Na ők azok, akik mondják a fenti mondatot.
Onurisz
2017. június 18. 18:22
"Előre szólok, hogy a diadalmas bírságakciók és bármilyen hatalmi túlmozgás csak arra alkalmas, hogy legyen mivel megtölteni a hírportállá fejlesztett police.hu-t." Akár előre szólsz öreg, akár utólag, marhaságot szólsz. Kamerák, sebességmérők és irtózatos büntetés. Ez a megoldás. Tipikus szélsőliberális szövegelés, hogy büntetéssel, szabályozással úgysem lehet megoldani semmit, a hatalom meg ne szóljon bele. Nyilván az a megoldás, ha pszichológusok integetnek nekik a járdáról, hogy lássák be, nem szabad.
Morgen
2017. június 18. 16:44
"Ma tilos részletes balesetelemzést készíteni, " Ja! Meg tilos a pedofil, a gyilkos képét bemutatni (miután bebizonyosodott, hogy elkövette a bűncselekményt), ma P. János, meg E. Kinga lehet az illető, mindegy, milyen szörnyű bűncselekményt követett el. Ma nem felelős a család a 15 éves gyilkos tetteiért, ma üldözzük a tudatmódosító szerek birtoklóit, de véletlenül sincs zéro tolerancia ezen a területen, nehogy éhenhaljanak a kábszer előállítói, szállítói! Ma azt sem merjük elemezni, vajon mitől gyuladhat ki egy toronyház, hanem azzal etetjük a nagyérdeműt, hogy éjjel , amikor kisebb az elektromos hálózat terhelése egy hűtőszekrény miatt égett le a jobbára bevándorlók által lakott épület. Csak szörnyűlködünk, hogy Mayt a rendőröknek kellett megvédeniük. Semmilyen következtetést nem szabad levonni az ügyből. Virtuális világban élünk, feleim, ahol a kutya sem törődik velünk, az érdekeinkkel. Ma gumiégetős fesztiválok vannak, droggal, tüdőrákot okozó füsttel, mert a szervezők nagyot kaszálnak, miközben haldoklik a bolygónk, minden megengedett, ami szennyezi a környezetet, ha valami csókosnak haszna van belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!