Elapátlanodott futballnemzet

2017. június 11. 16:57

Herr Storck idejött megreformálni a rendszert, de úgy tűnik, hogy végül a rendszer reformálta meg őt.

2017. június 11. 16:57
Jávor Bence
Index

„Jövőt építeni akkor lehet, ha van struktúra, tapasztalatot szerezni akkor lehet, ha a bizalmat kapó fiatal azon a helyen játszik, ahol majd 2 év múlva is játszani fog. De ez? Betenni a 19 éves, enbékettes középhátvédet balhátvédnek, csak mert felcsúti, betenni az enbéegy gólkirályát a kezdőbe, csak hogy gazsuáljunk az élvonal állítólagos fejlődésének? Tolni a fehérvári brazilt, hogy eggyel több légiós lehessen jövőre a Vidinél?

Herr Storck idejött megreformálni a rendszert, de úgy tűnik, hogy végül a rendszer reformálta meg őt. Az a rendszer, ami épp olyan elavult és kontraproduktív, mint amilyen volt. Fejlődés legfeljebb annyi, hogy most már nem Telesport-zakós kisstílű gazemberek mossák a klubokban a ki tudja honnan lopott pénzeiket, hanem jól szabott pártemberek játszadoznak sokkal, de sokkal több közpénzből, európaira pimpelt díszletek közt.

A dilettantizmus maradt, csak még annyi következménye sincs a kontárkodásnak, mint korábban. Sőt. Minden egyes ballépést újabb hozzávágott milliárdokkal próbálnának orvosolni, mert a legfelsőbb logika szerint, ha ők akarnak valamit, akkor értenek is hozzá. És közben még annyi sincs bennük, mint a fiúkban. Ők legalább nem csak akkor ünnepeltették magukat, amikor éppen adott a gép, hanem péntek este is kimentek bocsánatot kérni a dühös szurkolókhoz. Ennyiben mutattak valami olyan példát az országnak, amit a politikusoktól sosem kaptak meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2017. június 12. 09:19
A magyar focit Srock mesternél nagyobb kaliberek sem tudták megjavítani, Dárdai Palika valamit megérzett, de jobbnak látta elmenni a bíztosabb területre. Egyébként Végh Antal megírta, hogy "miért beteg a magyar foci", de nem akarjuk elhinni, pedig igaza volt az írónak.
rajgy
2017. június 12. 07:21
.............betenni az enbéegy gólkirályát a kezdőbe,................ Mi rossz van abban, ha az NB1 gólkirája kifut Andorra ellen? Akik Storck ellen voltak, azok most nagyon élnek. A válogatott úgy képviselte a magyar szineket, ahogy az MSZP szokta. ennyi.
BőröndÖdön
2017. június 11. 23:53
Na,ugye!
Mich
2017. június 11. 20:20
De sok futball-szakértő lett hirtelen a Libsibolsináci Katyvaszban... de tisztességes dolgozó ellenzéki politikus egy sem...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!