Futballreform

2017. június 13. 18:23

Hét év telt el – ennyi idő alatt, ha jó úton járnánk, már látszania kellene az eredményeknek.

2017. június 13. 18:23
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Kezdjük azzal, hogy Csányi Sándor megköveti a magyar adófizetőket és futballszurkolókat, majd világossá teszi, hogy miután az általa is fémjelzett labdarúgásfejlesztési modell a magyar foci történetének legnagyobb kudarcát produkálva megbukott, nincs morális alapja rá, hogy további bizalmat kérjen, ezért lemond az MLSZ-elnöki pozícióról, és viszi magával Bernd Storckot is, akinek vállalnia kell a felelősséget a történtekért. Mindannyian tudjuk persze, hogy ha a valódi felelőst keressük, Orbán Viktornak kellene bejelentenie a távozását, de mi – vele ellentétben – nem keverjük össze a sportot a politikával, ezért tőle beérjük annyival, hogy deklarálja: mostantól tartózkodni fog a hazai labdarúgás belügyeibe történő beavatkozástól, és azzal foglalkozik, amiért a fizetését kapja tőlünk, vagyis a miniszterelnöki teendőire koncentrál, a hobbiját pedig szigorúan csak magánemberként, a szabadidejében űzi.

Ez lenne a nulladik pont, a minimális elvárás Andorra után, ha egy civilizált európai országban élnénk, ahol a szavaknak súlya, a tetteknek pedig következménye van. Az az igazság ugyanis, hogy nem mi csináltunk politikai (»nemzeti«) ügyet a fociból. Nem mi találtuk ki, hogy érdemes több pénzt költeni a professzionális labdarúgás humán és infrastrukturális oldalára, mint a magyar felsőoktatásra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. június 13. 23:23
A kis népszara.miki... mindennek az ellenkezőjét mondja...
zakar zoltán béla
2017. június 13. 21:33
Látszik , Te lúdtalpas!
diogenes
2017. június 13. 20:51
"Nem mi találtuk ki, hogy érdemes több pénzt költeni a professzionális labdarúgás humán és infrastrukturális oldalára, mint a magyar felsőoktatásra.”-írja a cikkíró Úgy olvastam, hogy az idén 260 milliárd körül költ az állam a felsőoktatásra. Szinte kizárt, hogy a focira ennél többet költenek.
noMores
2017. június 13. 20:00
Dárdai megmondta: minőségi edzők kellenek a gyerekek mellé. 1000milliárd ment el a focira 7 év alatt. Felcsút az ékkő. Ami konkrétan a béka segge alatt két emelettel tanyázik. Mezőkövesd? Balmazújváros? Kozármisleny? Mi a retek, bazmeg, miért akarunk mi mindenhova stadiont, plusz közmilliárdokat a talajszintet képviselő falábúak etetésére? Vktor azt gondolta, hogy sok pénzzel majd lesz jó foci. Sajnos a nagypénznagyfoci szakemberek nélkül baszik megjelenni, a korrupt magyar meg lenyúlja a tao-t, miközben a haverjait juttatja pozícióba, így a szakértők inkább menekülnek, mint jönnek. De ez az egész országra igaz sajnos: amilyen a focink, olyan az országunk. Vagy inkább amilyen korrupt posvány az ország, olyan gyalázatos a focink.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!