Botka kimondta: NEM épített volna kerítést

2017. május 30. 21:30

A szocialisták kormányfőjelöltje nem érti sem a magyar társadalmat, sem a világ működését.

2017. május 30. 21:30
Zsuppán András
Válasz

„»Ha úgy teszi fel a kérdést, hogy megépítettük-e volna a kerítést, határozottan azt mondom, hogy NEM.« Ez meglehetősen tiszta és világos beszéd, Botka László tehát, ha 2015-ben, a nagy migrációs krízis idején Magyarország miniszterelnöke lett volna, nem épített volna kerítést. (...)

És ha már így tisztáztuk, mit is gondol a határkerítésről Botka László, állapítsuk meg, hogy a szocialisták kormányfőjelöltje nem érti sem a magyar társadalmat, sem a világ működését. Nem érti, hogy a migrációs válság nem átmeneti, múló krízis volt, hanem olyan mély, tektonikus átrendeződés, aminek csak az intenzitása változik időről időre, de a következő évtizedekben folyamatosan alakítani fogja Európa képét. (...)

A Fidesznek soha nem lehet sikeres kihívója olyan politikus, aki a migráció ügyében a Bitó-szalon elvárásainak akar megfelelni a világosan kinyilvánított népakarat helyett. A baloldal számára ez különösen fogós kérdés, mert kulturális beágyazottságuk és az általuk mértékadónak tekintett nyugati ideológiai minták egyaránt megnehezítik annak kimondását, amit a szavazók többsége elvárna. A Reuters-interjú világossá tette, hogy Botka Lászlóval sem fogják átlépni a saját árnyékukat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy genetikusanalattvaló
2017. június 01. 02:06
Azért "jó érzés" megtapasztalni, hogy milyen demokratikus ez a mi Európa Uniónk. Az ellenzék vezérének magát gondoló miniszterelnök-jelölt megy hűségesküt tenni az EU bizottsága, parlamenti elnökhelyettese és a világ „jótevője” elé, hogy ellássák megfelelő mennyiségű pénzzel és politikai támogatással. Még szerencse, hogy az EU-nak nincs hadserege, mert még képesek lennének a Botka hívására bevonulni és biztosítani a demokratikus rendszer működését, az emberi jogok érvényesülését, és a határ szabad átjárását az Európa jövőjét biztosító menekültek számára.
öszödibeszéd
2017. május 31. 18:38
Botka pár Rolex karóráért eladná a hazát. A brüsszeli komisszárok pár Soros-pusszantásért szétbarmolják Európát.
edvind johnsson2.0
2017. május 31. 17:56
Na és, Botka Laci kimondta amit gondolt. Nem épített volna kerítést a migráncs invázió elhárítása érdekében. És még ez az MSZP miniszterelnök jelöltje, megáll az ész.
csurcsányi
2017. május 31. 15:28
Lehet,hogy a Botkának az a baja a kerítéssel,hogy így elestek a migráns csempész biznisztől?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!