Bevált a néppártosodás

2017. május 20. 17:21

A néppártosodás 2018-ban győzelemre vezeti a Jobbikot, 2058-ban pedig tanítani fogják a politológusoknak. Interjú.

2017. május 20. 17:21
Vona Gábor
Magyar Nemzet

„Az EU-nál maradva: a héten fogadta el az Európai Parlament azt a baloldali kezdeményezésű határozatot, amely megindítaná hazánkkal szemben az úgynevezett 7. cikk szerinti eljárást. Ön szerint ez Soros kottájából játszott baloldali provokáció, mint ahogy a kormány mondja, vagy a kabinet megérdemelt büntetése?

Teljesen felesleges balhé. Orbán Viktor is felelős, amiért Magyarországot elszigeteli, és antidemokratikus irányba viszi, de felelős az unió is, amely képtelen egy olyan európai közösséget teremteni, ahol az emberek jól érzik magukat. Ez politikailag motivált műbalhé, amiből mi szeretnénk kimaradni, a képviselőink nem is támogatták a javaslatot.

A Jobbik korábban uniós zászlót égetett, utána meg a tagságról akart népszavazást. Ezt még mindig tartja?

Szerintem most nem aktuális. Miről népszavaznánk?

Ön javasolta korábban.

Akkor, amikor úgy tűnt, hogy az Európai Unió megváltoztathatatlan. Aztán jött a migráció, a görög válság, az ukrán válság, számos olyan pofont kapott az EU, ami miatt most azt látjuk, az uniónak változnia kell. Nézzük meg, mivé alakul, és ezután lehet legitim egy népszavazás. Ha a bérunió megvalósulna, akkor én arra voksolnék, hogy maradjunk a közösségben. (...)

 Ki meri jelenteni, hogy a néppártosodás bevált, és profitált belőle a párt?

Igen, mind a számok, mind a Jobbik megítélése tekintetében. Sikeres és hiteles politikai folyamat volt, ami 2018-ban győzelemre vezeti a közösséget, 2058-ban pedig tanítani fogják a politológusoknak.

A számokon viszont nem látszik, 10-15 százalékról nem igazán mozdulnak el.

A Jobbik az elmúlt hónapokban elindult felfelé, de azt tudom mondani, hogy 2018-ban jön el az igazság pillanata. Aki az olimpia előtt egy évvel világcsúcsot úszik, az nagyon jó úszó, de a bajnok az lesz, aki az olimpia napján teszi ezt. Mi 2018 áprilisában meg fogjuk verni a Fideszt, erre készülünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 252 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. május 23. 05:19
Bevált a néppártosodás. A Fidesznek mindenképp!
Korn
2017. május 22. 14:36
Komoly gondok vannak.:)
Megtalálta
2017. május 22. 13:01
Egyre jobban hasonlít Ferire ez a stílus. Gátlástalan nagyotmondás.
Bicska Maxi
2017. május 21. 21:07
nagyon úgy tűnik, hogy vonának juhász szállítja az anyagot és együtt szippantanak, vagy csak szimplán flúgos lett a cicafiú
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!