Hiába hazudnak Orbánék a béremelésekről

2017. május 12. 17:13

Az elmúlt 7 évben 5000 ápoló ment külföldre, mert néhány ezer forint emeléssel szúrta ki a szemüket a kormány, miközben az egykulcsos adó miatt kevesebbet vittek haza.

2017. május 12. 17:13
Szabó Tímea
Szabó Tímea
Facebook

„Ma van az ápolók nemzetközi napja! Szabad szemmel is látható béremelést és normális munkakörülményeket akarunk a kórházi dolgozóknak!
Az ápolók napja külföldön a megbecsülés és a tisztelet ünnepe, itthon viszont a további megalázás és a kiszolgáltatottság napja. Hiába hazudnak Orbánék a béremelésekről, az elmúlt 7 évben 5000 ápoló ment külföldre pontosan azért, mert néhány ezer forint emeléssel szúrta ki a szemüket a kormány, miközben az egykulcsos adó miatt kevesebbet vittek haza, mint korábban. Az OECD szerint az ezer főre jutó ápolók száma Dániában 16,5, Németországban 13,1, Magyarországon pedig 6,4. A KSH év eleji számai szerint még mindig az egészségügyi dolgozók keresték a legkevesebbet, náluk a raktárosok és az erdészetben dolgozók is többet kerestek. Míg itthon egy ápoló 100 ezer forintot visz haza, Szlovákiában 250 ezret, Csehországban pedig 450 ezret. Ez a megalázás a betegeket is komoly veszélybe sodorja. Elég volt ebből! Ma benyújtottam egy javaslatot, amelyben idén és jövőre is 50%-os béremelést követelünk az egészségügyi dolgozók részére! Nekünk mindenki számít!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pepo
2017. május 13. 22:12
hazuc ribanc a több sávos adózásnál, több az elvonás is
flesh ripper
2017. május 13. 20:41
Ez a lábszagos némber, nem az, aki a köztársasági elnök eskütétele alatt, büdös lábával felállt a székre és valami obszcén bábút rázogatott? Közönséges. Alpári.
Agnieszka
2017. május 13. 14:21
Tehát nem Orbánék hazudnak, hanem Timiék ! (Idézet Jerevánból.)
Agnieszka
2017. május 13. 14:19
Timea megismerkedhetne az adótörvényekkel és néhány adattal. 2010 óta a nettó minimálbér 40%-kal emelkedett a gyerek kedvezményt nem számítva ,mert az még hozzájöhet. Tehát az egykulcsos adó, amely a minimálbér esetén okozza a legnagyobb különbséget a korábbi több kulcsos adó rendszerhez képest, itt teljesen szakszerűtlen hivatkozás. Ha minimálisan értene valamihez a hölgy, elővenné az SZJA törvényt és tételesen mutatná meg a megemelkedett fizetések nettó értékét a korábbihoz képest. De ilyet várni teljesen reménytelen tőle. Az emelések meg nem néhány ezer forintot tettek ki. (Néhány ezer az biztos kevesebb 10 ezernél a magyar nyelvben. Márpedig itt sokkal nagyobb emelések voltak)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!