Ez Botka köteles beszéde

2017. május 26. 09:15

Esze ágában sem volt politikai öngyilkosságot elkövetni. Elbontós mondatával viszont csodás fegyvert adott az őt politikailag lepuffantani kívánók kezébe.

2017. május 26. 09:15
Stumpf András
Válasz.hu

„Az a politikus tehát kinyírja magát Magyarországon, aki a déli határkerítés fölszámolása mellett kampányol.

De tett-e ilyet Botka László?

A válasz: nem. Mert mit is mondott a Reuters hírügynökségnek?

Idézet: »Botka azt is elmondta: lebontaná a szerb-magyar határkerítést – amelyet Orbán azért építtetetett, hogy a migránsokat megakadályozza a Magyarországra való belépésben -, amint az Európai Unió határvédelmi rendszere kiépül és a helyzet lecsillapodik a Közel-Keleten.«

Botka két feltétele együtt pedig belátható időn belül nem fog teljesülni. Ráadásul amit mond, azt simán mondhatta volna Orbán Viktor is. Cseréljük csak ki Botka nevét Orbánéra a fenti mondatban:

»Orbán azt is elmondta: lebontaná a szerb-magyar határkerítést, amint az Európai Unió határvédelmi rendszere kiépül és a helyzet lecsillapodik a Közel-Keleten.«

(...)

A szocik miniszterelnök-jelöltje tehát semmi extrát nem mondott, nem tért el még csak az Orbán-kormány hivatalos álláspontjától sem. Esze ágában sem volt politikai öngyilkosságot elkövetni. Elbontós mondatával viszont csodás fegyvert adott az őt politikailag lepuffantani kívánók kezébe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kata56
2017. május 28. 07:04
Tisztelt(?????) S. András ! Évek óta sajnálattal látom, amit politikai újságírás címszó alatt művel. Nem csak az útóbbi években, hanem amikor még "orbánoldalinak" tetszett volt lenni. Nem értem, miért erőlködik. A nárcisztikus attitűd akkor is visszataszító, ha az újságírás területén nyilvánul meg. Maga az újságírás gyurcsánya. Bár azért nem teljesen, mert Gyucsány kétségtelenül okos, tehetséges, ami magáról nem mondható el. A maga rögeszméje az, hogy "független, és objektív". Istenkém, mennyire ismerős. A maga cikkei, riportjai soha semmi másról nem szólnak, mint a maga önképéről. Ahol persze maga a független, objektív, rámenős, bátor, minsőségi újságíró. Pedig csak szánalmas erőlködés minden egyes munkája. Ha minőséget akar, vessen egy pillantást főnöke, Brókai Gábor munkáira. Ott megtalálja a minőséget. Amit maga soha nem fog tudni produkálni. Nem kéne rőltetni. Jelen sorokat írhattam volna Ablonczy László kollégájának is, ő dettó. Mindketten közlésmániások és önimádók. És középszerűek. Mondom fentieket úgy, hogy hosszú éveken át előfizetője voltam a Heti Válasznak. Ma már nem. Ha hébe-hóba megveszem, az kizárólag Borókainak köszönhető. Más munka után kéne néznie.
1120
2017. május 27. 22:01
Lepuffantani élőket szokás... Botka azonban már most politikai hulla. A sírásóját pedig nem úgy hívják, hogy Orbán Viktor, hanem úgy, hogy Gyurcsány Ferenc.
Viz Elek
2017. május 27. 17:15
No probléma! A továbbiakban a jövő évi választás csak annyiban probléma, hogy fidesz vagy jobbik!
states
2017. május 27. 07:55
Most aki a mandinertől átigazol simicskához, attól mit vártok. És már a mandiner is hol van az egykori mérsékelt konzervatív jobbközéptől. Ami pedig szegény Botkát illeti, ez a sötét bunkó komcsi még azt a mondást sem ismeri, hogy akasztott ember házában nem illik kötélről beszélni. 4 nappal Manchester után nem beszélek kerítésbontásról, ha van egy csepp eszem, de az nincs neki. Meg aztán szokás szerint nagyon megakart felelni a nyugati elvtársaknak, elragadta a hév, s mire leszóltak neki a pártból, hogy hülye vagy Laca, már késő volt. Ezért most folyik a kármentés, szegény szocik 2 percenként bemondják a hangosbemondóba, hogy "nem azt mondta". Az ország meg fekszik a röhögéstől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!