A jobboldal jövője, avagy gondolatok munkás Szent József emléknapján

2017. május 01. 17:21

A baloldal történelmi léptékű árulását – a liberálisok halálos ölelésébe futását, és a szabadpiaci elvekkel való fausti lepaktálást – követően a polgári oldalra hárult a klasszikus baloldali topikok átvétele

2017. május 01. 17:21
Pongrácz Alex
Merj gondolkodni!

„Magyar vonatkozásban kiemelhető, hogy a Medgyessy Péter által vezényelt »jóléti rendszerváltás« látványos csődjét követően az akkor még ellenzékben politizáló Orbán Viktor »vette a lapot«, politikája centrumába emelve a Munka, otthon, biztonság, majd a 2006-os országgyűlési képviselőválasztásokra hangolva a Munka, otthon, család mottóját. S bár vannak olyan hangok, amelyek a Fidesz szociálkonzervatív fordulatát a polgári társadalom ideáljának elárulásaként, és a Kádár-rendszer restaurációs kísérlete irányába tett lépésként fogják fel, valószínűleg inkább arról van szó, hogy Orbán Viktor – habonyi segédlettel vagy anélkül, egyre megy – megértette a jócskán megváltozott politikai erőtér logikáját. A baloldal történelmi léptékű árulását – a liberálisok halálos ölelésébe futását, és a szabadpiaci elvekkel való fausti lepaktálást – követően ugyanis a polgári oldalra hárult a klasszikus baloldali topikok átvétele: az »elégedetlen anyagi helyzetűek« megszólítása, a szociális bizonytalanság és a táguló jövedelemkülönbségek miatt kiszolgáltatottá vált rétegek érdekeinek a politikai alrendszerbe való becsatornázása, az eladósodottság elleni küzdelem preferálása, és így tovább.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. május 02. 12:04
(Vak tyúk (machiavellista besserwisser) is talál szemet...
madarasi.abel
2017. május 01. 19:56
"polgári oldalra hárult a klasszikus baloldali topikok átvétele" márpedig ilyen nincs. a polgári oldal is belátta mostanra, és lekopott a fideszről. Aki maradt, az örül a köpönyegforgató populista vezetésnek. Ezzel semmi gond se lenne, csak felejtsük már el végre a "konzervatív", "polgári" valamint "nemzeti" hívószavakat. plebejus újkomcsi lett a fidesz, ennyike :)
madarasi.abel
2017. május 01. 19:52
nehéz lehet a felcsúti köpönyegforgatónak minden változását megmagyarázni. ez is csak olyasmire sikeredett, hogy "viseljük el a fidesz komcsisodását, nem ő tehet róla". gerinc, az meg minek:)
Héja
2017. május 01. 18:08
Szerző minden szavával egyetértek. "A liberálisok halálos ölelése" különösen találó. De ez legyen a kőbuta szocik problémája. Ugyanígy Botka "Fizessenek a gazdagok!" c. rákosista szövege. Kétmillás Rolexszel a csuklóján. Húszmillás dzsippel a garázsban. Évente kétszeri nyaralással a Maldív szigeteken. Botka jelszava helyesen. Fizessenek a búvárok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!