Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Liberális diktatúrák

2017. május 11. 12:48

Magyarországon tombol a liberális demokrácia.

2017. május 11. 12:48
Lovas István
Magyar Hírlap

„Hasonlóan: totálisan liberális rendszerünkben nyugodtan lehet felvonulni akár bejelentetlen tüntetésen is »Szar Áder«, »Szar rendőrök« táblákkal, ilyeneket kiabálva, festékesdobozokat hajítva a rendfenntartókhoz, az elnöki palotához, vagy felmászva a kormányzó párt székházára, ott ablakokat törve. A hasonló eseteknek Párizsban, Berlinben, Londonban vagy akár Washingtonban és egyéb liberális diktatúrákban, kicsavartan megbilincselt karok lenne a jutalma, de előtte még gumibottal alaposan fejbe is vágnák a vandálokat.
Magyarországon tombol a liberális demokrácia. Amiről a miniszterelnök évekkel ezelőtt Tusnád­-
fürdőn mondott szavait kiforgatva hazudják a rendszer szándékos »illiberalizálását«.

Schöpflin György, az Európai Parlament fideszes-néppárti képviselője a német kormány, illetve Merkel fizetett szócsövének és mediális pincsikutyájának, a Deutsche Wellének kedden adott interjúban ezt a tények kedvéért el is mondta az őt interjúvoló egykori diákjának így: »Az »»illiberalizmus«« a magyar esetben csak a gazdaságra vonatkozik. A szót Orbán kizárólag a szabad piac által létrehozott egyenlőtlenségekre használja. A többi azon liberálisok által használt, rákent szavak halmaza, akik negatív polaritást találtak abban, amit »»illiberalizmusként«« határoznak meg és támadhatják azt azért, hogy saját erényüket mutogassák.«

Steven Biko, egykori dél-afrikai apartheidellenes aktivista – hogy a balliberálisokat egy kameruni után még egy bantu idézésével is idegesítsük – mondta: »Az elnyomó kezében a leghatékonyabb eszköz az elnyomottak agya.« Tartok tőle, hogy az elhunytak körében Nyugat-Európában végzett tömeges méretű törvényszéki boncolás riasztó módon támasztaná alá Biko diagnózisát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerekperec
2017. május 12. 09:56
Te szélhámos Lovas, hol a pennába tanultál meg ilyen furfangosan hazudozni - többre mennél ha csak a nyilvános hugyaldákba óbégatnál, te hülye gyerek, te !
kjkj945
2017. május 11. 15:00
Magyarországon tombol nem az illiberális
Kup Lung
2017. május 11. 14:50
Igen ez igaz . Elnézőbb a rendszerünk mint nyugaton az illegal politikai cselekedetekkel . Dobja meg a francia elnöki palotát festékkel valaki vagy a Fehér Házat . A gumibotot felnyomták volna neki a rohamosztagosok már a rácsos kocsiban . Vagy . Be nem jelentett tüntetés után még lezárnak forgalmas naygvárosi csomópontot . Szétverték volna őket pillanatok alatt. Az hogy agyhalottak állandó visszatérő jelenségként hidakat akarnak lezárni az már csak a non plus ultra . ---- Tehát valóban sokkal elnézőbb a rendszerünk mint a nyugati. A kérdés immár nem a ténymegállapítás hanem hogy miért is ? A Fletó-féle szemkilövetés és a mindent csendben eltűrés között van valahol a helyes út .A határozott de cselekvő , jogszerű fellépés a jogellenes magatartással szemben . Ezt még be kell kalibrálni úgy látszik mert nem működik . ---- Most hogy a jobboldaliak nagy-nagy türelme fogytán van az anarchista hajlamú megnyilvánulásokkal és az önjelölt magamutogatókkal szemben , egyre több cikk jelenik meg érdekes módon mindkét média oldalról eme jelenségekről és a verbális szidalamzások tarthatatlanságáról . ----
küllő
2017. május 11. 14:25
Nem kéne ennyit inni Ló vas elvtárs !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!