Orbán Viktor, a nap vesztese

2017. május 16. 10:32

Neki kell ugyanis kimosakodnia a Horst Mahler-ügyből. A neonáci miatt, aki Magyarországon keres menedéket, azzal a nem is teljesen megalapozatlan reménnyel, hogy ott megértésre találnak nézetei.

2017. május 16. 10:32
Dirk Kurbjuweit
Der Spiegel

„A nap vesztese... pedig Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. Neki kell ugyanis kimosakodnia a Horst Mahler-ügyből. Vagyis a neonáci miatt, aki Magyarországon keres menedéket, azzal a nem is teljesen megalapozatlan reménnyel, hogy ott megértésre találnak elég nyers nézetei. Mahler korábban szélsőbaloldali terrorista volt, aki bejárta a szélsőjobboldaliságig vezető nagyon hosszú vagy épp nagyon rövid utat – attól függ, hogy a politikai spektrumot körként vagy lineárisan képzeljük-e el, én a kör felé tendálok.

Én Mahlert egyszer látogattam meg, akkor még Kleinmachnow-ban élt, egy klasszikus nyárspolgári családi házban, szóval egy olyan településen, ami ilyen házakból állt. Zokniban fogadott. Nos, most Orbánnak kell a zoknis Mahlerrel kezdenie valamit, és ennél jobbat nem is érdemelt volna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biedermann
2017. május 17. 18:52
Herr Kurbjuweit helyettes főszerkesztő a Spiegelnél.Nagy úr a német liberálfasiszta milieuben.Orbán iránti ellenszenve közismert,de ha fizetést akar kapni érthető.Ma iszonyúan pofára esett,a magyar hatóságok Sopronban elfogták az ideológialag igencsak tévelygő neonáci-kommunistát. Soha nem fogja belátni emiatt tévedéseit Kurbjuweit,soha nem lesz egy korrekció a Spiegelben,egy mea culpa. Ők ilyenek,hazugok és gátlástalanok....Német sajtó. Ulfkotte halott.
mzperixx
2017. május 17. 09:51
"a nem is teljesen megalapozatlan reménnyel" Ez a nem is teljesen megalapozatlan remény egy német polgár számára abból adódhat talán, amit az ottani médiában Magyarországról olvas. Ha a németek nem csak azt olvashatnák nap mint nap a Spiegelben a Süddeutsche Zeitungban hogy a magyarok milyen rasszisták meg fasiszták, hanem pl. azt is, hogy a holokauszt tagadás Magyarországon is büntetőjogi következményekkel jár, akkor Mahler megspórolhatta volna ezt a kirándulást. Ha valakinek most ki kell mosakodnia magát, akkor az a német média.
Peter8811
2017. május 17. 08:06
Te meg a Nap nyertese vagy, nyertél egy egyéves Nap körüli utat.
Peter8811
2017. május 17. 06:23
"Neki kell ugyanis kimosakodnia a Horst Mahler-ügyből." Inkább neked kellene kimosakodni Kurbli bácsi mert nagyon büdös kommunista szagod van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!