Gulyásmarci az új Gyurcsány

2017. május 03. 13:52

Az az ellenzéki alakulat, amely erőt lát a „gulyásmarcikban”, illetve integrálni próbálja őket, bukásra van ítélve.

2017. május 03. 13:52
Bódis András
Válasz.hu

„Rossz hírt kell közölnünk: noha Gulyás Márton mozgalmár-aktivistának volt néhány jó hete a médiában, ő és a többi emberjogi »gulyásmarci« politikai értelemben egyenértékű Gyurcsánnyal. Nem kell helyeselni a kormány menekültellenes propagandáját, ám aki a déli határzár létjogosultságát is vitatja – mint Gulyás –, az a 2014 utáni Orbán-kormány legsikerültebb művét kezdi ki. A kerítés, bármily szomorú látvány, egy valóságos problémára adott valóságos, mi több: hatékony válasz. Ha valami miatt gyűlölni lehet a modern politikát, az éppen az, hogy »valóságkezelés« helyett nem (vagy alig) létező problémákat akar teátrálisan megoldani. Többnyire a Fidesz is így működik, volna hát mit lelepleznie a »gulyásmarciknak«. Ők mégis inkább nekiesnek a kerítésnek, amely valóban szerethetetlen, de jóval több, mint egy szokványos, a pillanat uralását szolgáló politikai termék.

És mindeközben ugyanezek a mozgalmár-aktivisták festéklufikat dobálnak középületekre, majd arányos választási rendszert követelnek a kormánytól, amely – a parlamenti erőviszonyok miatt – ma éppen annyira reális, mint, hogy Gyurcsányt királlyá koronázzák a Duna jegén.

Rezümé: az az ellenzéki alakulat, amely erőt lát a »gulyásmarcikban«, illetve integrálni próbálja őket, bukásra van ítélve. És az az ellenzéki formáció, amely nem teszi nyilvánvalóvá, hogy hatalomra kerülvén meghagyja a határkerítést, szintén a vesztébe rohan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pistabá
2017. május 05. 15:26
Ezek az ellenzéki formációk mondhatnak , igérhetnek bármit, elszámoltatást, gazdagokkal való fizettetést, meg minden család kapjon 1 millió Ft-ot, nyugodtan tehetik. Mert mindenhez hozzá jön, "hogyha hatalomra kerülünk." Nem fognak.
Senye Péter
2017. május 05. 08:08
Nem akarom Gyurcsányt felértékelni, de a maga módján azért lekörözi G.M.-et.
kjkj945
2017. május 04. 06:48
BA és GM kit fog megpucsítani?
repulok
2017. május 03. 22:21
Engem még nem győzött meg a srác. A CEU tüntetésen egy igen nagy lehetőséget puskázott el. Akár fajsúlyos politikai tényezővé válhatott volna, de csak egy izgága kis orángután szintjén maradt. Beállhat a Juhász Péter, Bokros Lajos, Fodor Gábor szintű vonalba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!