Rákkeltő gyomirtóra szavaz a kormány

2017. április 08. 15:23

A magyar kormány arra készül, hogy enged a vegyipari multik nyomásának és az uniós fórumokon megszavazza – a WHO szerint potenciálisan rákkeltő – glifozát gyomirtó további uniós engedélyét!

2017. április 08. 15:23
Schiffer András
Schiffer András
Facebook
„Miközben csúcsra jár a Brüsszel-ellenes kormánypropaganda és szabadságharc, a magyar kormány arra készül, hogy enged a vegyipari multik nyomásának és az uniós fórumokon megszavazza – a WHO szerint potenciálisan rákkeltő – glifozát gyomirtó további uniós engedélyét! Ahol biznisz van, ott úgy látszik nincsen szuverenitás. Állítsuk meg a magyar kormányt!”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2017. április 08. 22:28
Csaxólok Bandikám, a legtöbb állati carcinogén kísérletben majdnem minden anyag rákkeltő ha a) kellően nagy koncentrációban b) kellően hosszú ideig adjuk. Még a C vitamin is. Na most légy okos....
VakzKommondor
2017. április 08. 21:43
nem kellene pártot alapítani, schiffer úr?
pemete jakab
2017. április 08. 20:37
A Fidesz ugyanúgy a politikai, hatalmi elit része, mint akár Brüsszel, még ha más pályán is játszanak olykor. Azonban a politika szereti a pénzt, a sok pénzt. És mindig van az a pénz...
jóember
2017. április 08. 20:00
Ha más téma nincs akkor jöhet a glifozát ügy, lényeg az, hogy a kormányt lehessen támadni valamivel. Az, hogy az állításnak semmi köze a valósághoz nem számít. A glifozátot korábban a zöld lobbi nyomására tényleg betiltották több más hatóanyaggal együtt állítólagos rákkeltő hatású szermaradványa miatt de most visszakoztak mert ezt semmilyen bizonyíték nem támasztja alá. tehát a glifozát marad. De ha netán mégis lenne valami káros hatása aggodalomra ez sem adna okot mert ezt a szert itthon élelmiszer előállításra senki sem használja, kizárólag csak tarlókezelésre. Innen nagyon kis valószínűséggel kerülne be az élelmiszer láncba. A hazai felhasználás semmilyen terhelést nem jelent a táplálkozásban. DE!! A glifozát a GMO-s szójatermesztés alap vegyszere, ezzel a szerrel (roundup a neve a szójafajtának meg roundupready) legalább kétszer kell kezelni az állományt, hogy gyommentes legyen. Magyarországon nincs számottevő szójatermesztés gyakorlatilag az egész felhasznált mennyiséget importáljuk. A behozatal a nagy szójatermesztő régiókból, például Brazíliából történik, ahol csak és kizárólag GMO-s szóját termesztenek. Ezt a szóját eszik a haszonállatok és ez kerül a virslibe, a párizsiba meg egy csomó élelmiszerbe. Ezt eszik az emberek tonnaszám! Szóval a politikusaink csinálják itt a felhajtást, az aggályoskodást gyakorlatilag kimutathatatlan veszélyre hivatkozva csak lássuk mennyire fontosak ők, közben meg tonnaszám etetik az emberekkel a garantáltan glifozátmaradványos szójából készült élelmiszereket. Ennyit a Schiffer irományáról!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!